Де влітку холодно

24.07.2007
Де влітку холодно

Відтепер усі матчі судитимуть чотири арбітри. (Фото автора.)

      Попри те, що на вулиці панує спека, представники зимових видів спорту вже давно не відпочивають і проводять підготовку до нового сезону. Флагман українського хокею, київський «Сокіл» вийшов з відпустки 1 липня. За тиждень команда почала заняття на льоду, а минулi п'ятницю й суботу провела контрольні матчі з сусідами з білоруського Гомеля.

      У міжсезоння з приходом нового спонсора, ім'я якого офіційно поки що не назвали (хоча відомо, що це донецька корпорація ІСД), кияни постаралися максимально можливо посилити склад. До команди повернулися захисники Савицький, Рябенко, Щербатюк, нападаючі Литвиненко, Василевський, Олег Тимченко, Цируль, Доніка, Пастух. Тренується з «Соколом» і двометровий форвард Андрій Міхнов, який поки що не працевлаштувався у російській суперлізі.

      Оскільки у розпорядженні Олександра Сеуканда зараз перебуває аж 34 гравці, то склад команди у двох зустрічах з «Гомелем» дещо відрізнявся. Суперники продемонстрували властивий нинішньому періоду підготовки хокей, коли бажання грати є, але комбінації ще не відшліфовані, тому гравці чимало помиляються, а матчі нагадують «рубку» за місце у складі. Тож і суддям є робота. До речі, з сезону 2007/08 за правилами Міжнародної федерації хокею, зустрічі обслуговуватимуть чотири арбітри — двоє головних і двоє помічників, тож тепер у Феміди буде на пару очей більше.

      У першій зустрічі в Броварах господарі виглядали привабливіше, а їхні голкіпери Вадим Селіверстов і Євген Напненко ловили все, що летіло в бік воріт. Розгромний рахунок (6:0), на думку наставника «Сокола», ще нічого не означає — мовляв, це звичайний перевірочний матч, в якому цифри на табло — не головне.

      У суботу Сеуканд розбавив склад киян молодими Легачовим, Свиридовим, Валентином Алексюком, місце на останньому рубежі зайняв Федоров. Можливо, через це, а, може, після прочухана від свого тренера Володимира Синицина гості змогли повести в рахунку, причому одну з шайб закинув українець Валентин Олецький. Але досвідчені Тимченко й Цируль врятували нашу команду від поразки.

      Наступним етапом підготовки «Сокола» до сезону стане збір у Словаччині, який розпочнеться наступного тижня. За західним кордоном кияни зіграють чотири матчі.

 

ТАБЛО

Товариські матчі

«Сокіл» — «Гомель» (Білорусь) — 6:0 (1:0, 3:0, 2:0)

      Шайби: С. Черненко, 19 (більш.); Пастух, 28; Міхнов, 38 (більш.); Василевський, 39 (більш.); О. Тимченко, 49; Благий, 57

«Сокіл» — «Гомель» — 2:2 (0:0, 0:1, 2:1)

      Шайби: О. Тимченко, 52 (більш.); Цируль, 58 — Олецький, 32 (більш.); Андрієвський, 46 (більш.)