Відставить балії і миски!

21.03.2007

      У пору, коли деякі села не мають і автобусного сполучення з райцентрами, у Чорнобаї Черкаської області змогли організувати відвідування басейну в районному Палаці спорту для школярів з усіх 20 сіл району. Сільських дітей доставляють до райцентрівського басейну спеціальними автобусами після обіду. Тож до 18 години вони займаються там плаванням, що для сільської дітвори, котра звикла влітку не вилазити зі ставків, неймовірно приємна річ — поплавати ще й холодної пори року.

      «Уроки фізкультури у басейні Палацу спорту для дітей у нас проводяться за графіком — для кожної зi шкіл свій розклад. Зранку заняття проходять для школярів з Чорнобая, а після 14 години привозять учнів із сіл району. Нещодавно в басейні ми провели першість району із плавання, цікаво, що в лідери вийшли сільські школярі», — розповідає «УМ»  Анатолій Ідов, головний спеціаліст відділу в справах сім'ї, молоді та спорту  Чорнобаївської райдержадміністрації. За його словами, ввечері басейн — у розпорядженні дорослих любителів плавання із райцентру. 

      Нещодавно у цьому критому басейні, яких на Черкащині всього два (другий в обласному центрі), переобладнали очисні споруди. За словами Анатолія Володимировича, кошти на ці роботи було виділено з бюджету. До речі, вода в  басейні, проби якої постійно беруться тамтешньою райсанепідемстанцією, відповідає стандартам «Питна вода». Ця вода проходить процес іонізації, а не хлорування. А установку для цього привіз вантажівкою той же таки Анатолій Ідов ще в часи Олімпіади-80 аж із Москви.