Тричі по три від «Ленкому»

01.03.2007
Тричі по три від «Ленкому»

Iнна Чурикова i Марк Захаров пiд час прес-конференцiї. (Фото УНІАН.)

      Востаннє «Ленком» гастролював у Києві п'ять років тому. І хоча за цей час на наших сценах перебувало чимало московських акторів, «кадри» із «Шута Балакірєва» та «Юнони і Авось» і досі перед очима. Цього разу театр вирішив потішити нас тривалішими гастролями, які умовно можна назвати «тричі по три». Тобто кожну з трьох вистав — «Місто мільйонерів», «Ва-банк» та «Пролітаючи над гніздом зозулі» — «Ленком» зіграє тричі. Головні ролі в цих спектаклях виконують прими та прем'єри театру: Інна Чурикова, Олександр Абдулов, Олександра Захарова, Віктор Раков, Олександр Збруєв, Сергій Степанченко, Олена Шаніна... Найбільша валіза — у пана Степанченка: актор задіяний у всіх трьох спектаклях, а тому затримається в Києві аж до 10 березня. Разом із «ленкомівцями» приїхав також і Геннадій Хазанов. Свою появу в іпостасі актора драматичного театру Геннадій Вікторович прокоментував так: «Чашу з напоєм, що називається «розмовний жанр», я  вже випив до дна». Наразі, за словами Хазанова, саме час випробувати себе в ролі актора. Наскільки вдало проходять ці випробування, можна подивитися сьогодні та завтра в Театрі російської драми, де Хазанов разом із Інною Чуриковою грає у виставi «Місто мільйонерів».

      «Ми завжди з величезним хвилюванням приїжджаємо до Києва, — сказав на прес-конференції художній керівник «Ленкому» Марк Захаров. — Звідси завжди веземо відчуття оновлення. Ми навіть помітили, що деякі наші спектаклі в Києві чи Дніпропетровську звучать краще, ніж у Москві».

      До Києва театр приїхав у повному «сценічному всеозброєнні»: декорації, вага яких — аж 40 тонн,  ледь вмістилися у 10 вантажівок. За словами Захарова, спеціально для «Ва-Банку» «Ленком» привіз майже справжню карету, а декорації «Міста мільйонерів» охарактеризував так: «Там можна жити».

      У виставах зайняті 68 акторів, вони мешкатимуть у готелі  «Прем'єр-Палац».

Караулити зірок «Ленкому» для того, щоб взяти автограф чи подарувати букет квітів, можна на Андріївському узвозі та біля Лаври — гості  планують прогулятися найвизначнішими місцями Києва. Тільки підступитися до них вдасться далеко не всім — організатори турботливо охороняють зірок від незапланованих проявів емоцій.