ІНТЕРпристрастi

27.01.2007
ІНТЕРпристрастi

(Сергiя ТЕСЛЕНКА.)

      На каналі «Інтер» — бунт. Це не шоу, це «реаліті». У четвер увечері близько ста співробітників каналу не розійшлися по домiвках, а залишилися на своїх робочих місцях. Такою була реакція колективу на рішення нового керівництва каналу урізати працівникам зарплату, не повідомивши самих телевізійників, повідомляє журнал «Телекритика».

      Журналісти також обурені, що новий менеджмент збирається виплатити зарплату за січень лише частково, пояснюючи це зниженням рейтингів каналу та пообіцявши «розібратись і знайти винних». «Урізали зарплату всьому колективу, із незрозумілих причин», — каже Ольга Балабан, керівник прес-служби «Інтеру».

      Також на каналі плануються істотні зміни у програмі. Ходять чутки про зняття з ефіру програм «Перша експедиція» та «Comedy Club Ukraine», а програму «Один у полі» мають перенести на 13.00. За словами пані Балабан, з 5 лютого збираються також припинити вихід ранкового блоку «Ранок з «Інтером». Чи переведуть на іншу роботу понад 80 співробітників каналу, зайнятих у цьому проекті — невідомо. Керівник піар-служби «Інтеру» Вікторія Рубан уточнила, що програму буде не знято з ефіру, а можливо, переформатовано. Вона підтвердила, що причиною цих змін є незадовільні рейтинги, але запевнила, що колектив «Ранку» не буде звільнений і залишиться на каналі.

      Першими «повстали» співробітники інформаційно-аналітичної служби (ІАС), до якої згодом приєдналися й інші відділи. На зборах, у яких узяло участь близько 300 людей, було укладено звернення до керівництва каналу з проханням пояснити, чому працівникам не виплатять зарплату повністю.

      Причина конфлікту полягає у специфічних умовах трудових договорів, які підписали всі працівники «Інтеру». Трудова угода передбачає, що лише 60% зарплатні становить фіксована ставка, тоді як 40% — премія, яка може бути скорочена. Випадки, коли цю премію «скошували» окремим працівникам із поважних причин, траплялись і раніше, але вперше це було зроблено щодо всього колективу. Однак найбільше обурення колективу викликало те, що рішення урізати зарплатню з 1 січня було ухвалено заднім числом і без попередження.

       Голова правління «УНТК» (канал «Інтер») Сергій Созановський прокоментував «Телекритиці» ситуацію на каналі: «На засіданні правління АОЗТ «УНТК» прийнято рішення: згідно з індивідуальними контрактами всьому колективу каналу виплатити основну зарплатню у розмірі 60%. Iз 40% додаткової зарплати всьому колективу, включно з менеджментом, виплатять 20%. Щодо решти 20%, вирішено 10 лютого розглянути підсумки роботи каналу в січні 2007 року, і згідно з цим вирішити питання з доплат. Ми впевнені, що ситуація на каналі буде стабільною», — підсумував Созановський.

      Журналісти вимагають від генпродюсера каналу Ганни Безлюдної зустрітися з ними при ввімкнених камерах і обговорити проблеми, які назріли на «Інтері». Пані Безлюдна і менеджмент каналу вчора вранці таки пішли на переговори, але без камер і лише з інформаційно-аналітичною службою не в повному складі. «Інтерівці» налаштованi рішуче: якщо керівництво не поверне попередній рівень зарплат і не зобов'яжеться попереджати авторів щонайменше за два місяці про зняття програм з ефіру, колектив обіцяє почати страйк чи навіть голодування.

      Коли верстався номер, переговори співробітників інформаційно-аналітичної служби каналу з Ганною Безлюдною закінчилися. Домовилися, що «iнформацiйникам» на початку лютого зарплату виплатять у повному розмірі, а з рештою відділів менеджмент домовлятиметься окремо.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>