РАХУНКОВА ПАЛАТА

26.01.2007
150 мільйонів доларів

заробили тернопільські заробітчани за кордоном упродовж минулого року. Ці гроші надійшли в область за міжнародними банківськими переказами, повідомив голова ОДА Іван Стойко. Він же припустив, що насправді сума заробленого значно більша, бо чимало грошей привезли в область «у панчохах». Стойко констатував, що чимало заробітчан не повертаються на батьківщину, а навпаки, забирають до себе своїх дітей, і ті здобувають освіту в навчальних закладах Італії, Іспанії чи Португалії.

37 мільйонів гривень

витрачено на ремонт єдиного в Україні підводного човна «Запоріжжя». Наразі технічна готовність субмарини становить близько 68%, і цьогоріч ремонт планують закінчити. На це буде виділено ще близько 4 мільйонів гривень. Як повідомляла «УМ», після ремонту Україна планує продати субмарину.

Понад 1 мільйон українців

користуються послугами інтернет-програми ICQ, яка дозволяє спілкуватися в онлайн-режимі. До кінця року, як прогнозують експерти, ця аудиторія зросте до 2 мільйонів осіб. Показник щоденних відвідувань сервісу — 540 тисяч користувачів, повідомляє компанія «Бігмір-iнтернет». Серед них найбільше молодих людей у віці 18—29 років.

111 водіїв,

які керували автомобілями в нетверезому стані, затримали столичні даішники лише впродовж двох минулих вихідних днів. Цей своєрідний рекорд значно перевищує середньостатистичний показник. Узагалі в ДАІ відзначають тенденцію до збільшення числа нетверезих за кермом. З початку року столичнi інспектори затримали майже тисячу нетверезих водіїв, а за весь минулий рік — 10 867.

92 школи

було закрито в Донецькій області з 2001 року. А кількість учнів за цей час скоротилася на 120 тисяч. За прогнозами, кількість школярів на Донеччині і надалі скорочуватиметься. Орієнтовно рівня 2005 року чисельність учнів досягне тільки у 2015—2016 роках.

50 відсотків прибутків

втратила туристична галузь Прикарпаття через безсніжну зиму. Як зазначає УНІАН, гірськолижного буму, який минулими роками давав непогані заробітки, цьогоріч не сталося. Навіть на новорічно-різдвяні свята туристична інфраструктура області заледве заповнилася туристами.

27 відсотків киян

вважають символом рідного міста Києво-Печерську лавру. Про це свідчить опитування, проведене компанією R&B Group. Ще 25% киян вважають, що столицю якнайкраще символізує каштан, 11% — Майдан, 10% — Хрещатик. Також до символів Києва зарахували Софійський собор, тризуб, Андріївський узвіз. Батьківщину-Матір, парк Слави, Золоті ворота, Володимирський собор, прапор, Поділ й архангела Михаїла. Натомість до переліку не потрапив жоден із двох пам'ятників засновникам Києва, а також монумент Незалежності на Майдані.

21 пожежно-рятувальну станцію

має на сьогодні Київ. Одначе для такого міста — це замало, згідно з нормами їх має бути 55. За словами начальника Головного управління МНС України в Києві Віктора Гвоздя, «за 10 років у місті не було побудовано жодного пожежного депо». Щоправда, цьогоріч їх  планують відкрити 4-6.

11 земельних ділянок

виставить столична влада на аукціони, перші з яких відбудуться 30 січня. Стартова ціна цих об'єктів — від 306 тисяч до 869 мільйонів гривень, призначення ділянок — як під житлову забудову, так і під будівництво закладів харчування та торгових центрів.

5 пропозицій

щодо участі в нових миротворчих місіях направила торік Україні Організація Об'єднаних Націй. Зокрема, надійшла пропозиція направити українських миротворців у Судан, Ліван, одну з країн Азії тощо. Генштаб ЗСУ зараз вивчає доцільність направлення миротворчого контингенту в ці країни.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>