СТОЛИЧНА «СОЦІАЛКА»

07.12.2006
Субсидії та їх «роздача»

      Київський міський голова Леонід Черновецький знову переймається проблемами незаможних киян — цього разу він підписав розпорядження про створення належних умов прийому жителів Києва, які звертатимуться по субсидії. Як повідомляє УНІАН, головам районних держадміністрацій доручено створити комісії для постійного проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення, виявлення громадян, які потребують компенсації на оплату житлово-комунальних послуг. Ще планується збільшити штатну чисельність управлінь праці та соціального захисту населення (відділів субсидій) на період масового оформлення документів для призначення субсидій; виділити додаткове приміщення в житлово-експлуатаційних організаціях згідно із потребою; виділити кошти для своєчасного забезпечення управлінь праці та соціального захисту населення (відділів субсидій) технікою та бланками; з метою уникнення черг і соціальної напруженості забезпечити прийом громадян 4 рази на тиждень в робочі дні та в першу і третю суботи щомісячно.

Ветеранам —  знижка в аптеках

      У Києві днями почав діяти «Соціальний проект», спрямований на краще забезпечення ветеранів війни медикаментами. За даними УНІАН, відтепер у всіх аптеках комунального підприємства «Фармація» інваліди війни I, II, III груп, учасники бойових дій і учасники війни можуть на 10 відсотків дешевше придбати будь-які ліки. Це стосується всіх лікарських засобів, у тому числі тих вітчизняних та імпортних, ціни на які підлягають державному регулюванню. Знижка поширюється також на інші вироби медичного призначення, товари з ПДВ та ліки, що їх виготовляють в умовах аптеки. До речі, зараз у Києві проживає понад 112 тисяч ветеранів війни, з яких майже 15 тисяч — інваліди.

Кращим студентам — більші стипендії

      Наступного року київська влада вдвічі збільшить суму стипендій київського міського голови кращим студентам міста. У 2006 році з метою матеріального заохочення студентів вищих навчальних закладів виплачувалося 150 стипендій від київського міського голови по 150 гривень щомісячно. Крім того, цього року 60 студентів отримали премію від міського голови у розмірі 765 гривень. Цю суму також буде збільшено.

Безпритульним — соціальний патруль

      Уже кілька днів у столиці працює соціальний патруль, що надаватиме допомогу безпритульним. Таке нововведення діятиме в зимовий період, із 1 грудня до 1 березня, можливо, роботу патруля продовжать ще й до квітня. Як пояснюють у прес-службі КМДА, три мобільних бригади надаватимуть допомогу особам без постійного місця проживання. Перші бригади працюватимуть на місцях, де частіше за все бувають безпритульні, — біля ринків «Привокзальний», на площі Шевченка та на вулиці Чорнобильській. Загалом у столиці виділено 21 пункт, де працюватимуть патрулі. До кожного з них входитимуть два соціальні працівники, два волонтери та один медичний працівник. Мобільні бригади повністю готові до роботи, теплий одяг та медикаменти укомплектовано. Безпритульним видаватимуть гарячі супи та напої, теплий одяг, а у разі необхідності — медичну допомогу. Також вони будуть отримувати інформацію, де можна заночувати. До речі, міська влада придбала 500 тілогрійок та 500 пар валянок на випадок сильних морозів. Крім того, в кожному районі створено пункти з прийому теплого одягу, куди кияни можуть відносити вже непотрібний їм одяг.