ХРОНІКА

23.11.2006
Баскетбол

      Чоловіки. Єврокубок ФІБА. Перший груповий турнір. 3-й тур

      Група С. «Атомерому» (Угорщина) — «Азовмаш» (Маріуполь) — 73:80 (17:24, 18:20, 20:21, 18:15; Соммервілль (16) — Ліщук (15+15 підборів), Рімац, Ель-Амін (по 14), Раєвський (13)), «Банвіт» (Туреччина) — «Локомотив» (Ростов, Росія) — 80:67.

      Турнірне становище: «Банвіт», «Азовмаш», «Локомотив» — 5, «Атомерому» — 3.

      Група Е. «Калев» (Естонія) — «Київ» (Україна) — 75:64 (22:10, 16:17, 19:14, 18:23; Рід (37+11 підборів), Бурлаку (17+16 підборів) — Грір (18), Дроздов (15), Печеров (10)).

      Турнірне становище: «Київ», «Калев», «Льєж» (Бельгія) — 3.

      В останньому турі першого кола «Азовмаш» здобув другу перемогу в турнірі й має докласти серйозних зусиль, щоб поборотися за вихід із групи з «Банвітом» і «Локомотивом». Віце-чемпіон України, «Київ», першої поразки в сезоні несподівано зазнав у Таллінні, проваливши стартову чверть. Підсумковий результат — ганебні «мінус 11», хоча тиждень тому «Калев» із таким самим рахунком поступився «Льєжу», з яким українці в першому турі проблем не мали.

Регбі

      Фінал Кубка України. Кривий Ріг. «Олімп» (Харків) — «Авіатор» (Київ) — 19:7 (7:0).

      Слобожанська команда другий рік поспіль завойовує і золоті медалі чемпіонату України, і національний Кубок.

Хокей

      НХЛ. «Рейнджерс» — «Кароліна» — 4:0 (Бабчук («К») — 18:36, «0», 1 кидок, 5 заблокованих кидків). Досягнувши рубежу в 600 закинутих у НХЛ шайб у минулому матчі, чех Яромір Ягр уже в наступному поєдинку відзначився ще двома.

Футбол

      Камерунський форвард «Барселони» Самуель Ето’О визнаний кращим футболістом Африки 2006 року. Нагороду переможцеві було вручено на урочистій церемонії в Алжирі.

Влада і спорт

      Верховна Рада минулого тижня ухвалила постанову, якою доручила Кабінету Міністрів прийняти низку рішень, необхідних для розвитку сфери фізкультури й спорту, зокрема: передбачити законодавством України звільнення від плати за землю закладів фізичної культури та спорту та спортивних споруд; затвердити соціальні нормативи забезпеченості населення спортивними спорудами; щорічно передбачати в проекті Державного бюджету видатки на програми з розвитку фізичної культури та спорту в обсязі не менше одного відсотка видаткової частини бюджету. Профільний міністр Юрій Павленко заявив: «Ця норма вдвічі більша від того, що ми мали у попередні роки; вона надасть нам можливість перш за все удосконалити матеріально-технічну базу галузі та забезпечити розвиток дитячо-юнацького та резервного спорту».

Відзнаки

      Президент Віктор Ющенко вручив Володимирові Кличку орден «За мужність» І ступеня. Державну нагороду боксер отримав за самовідданість і волю до перемоги, виявлені у поєдинку за чемпіонський титул IBF проти американця Калвіна Брока.