А капела в «Україні»

14.11.2006
А капела в «Україні»

Троє iз шести пiккардiйцiв: Андрiй Шавала, Андрiй Капраль, Роман Турянин. (Фото автора.)

      Свій перший концерт у столичному Палаці «Україна» минулої п'ятниці дала відома львівська вокальна формація «Піккардійська терція». Iз собою вони зі Львова привезли нову програму «Антологія. Том ІІ», яку, правда, ще в березні презентували у США. Кияни ж вперше почули вживу особливу акапельну обробку «Терцією» народних пісень «Ой хмариться», «Ой, Марічко, чичері», «Пливе кача», «Гаю, гаю», «Світи, місяченько» та інших. Адже останній альбом секстету, який став  основою нової концертної програми, сформований саме на етномузиці.

      Водночас  публіка під час концерту вимагала  заспівати легендарного «Пустельника», проте безрезультатно. «Ми його вже давно не співаємо. Хай наша публіка трохи побуде в такому собі інформаційному голоді», — розповів iз посмішкою «УМ» один з піккардійців Роман Турянин.

      Проте, звісно, без виконання відомих хітів «Терція» зал не залишила. Під пісні «Капелюх», «Нехай і холод, і вітри», «Шалала», «Шізгара», «Старенький трамвай» у новій обробці віддані прихильники «ПТ» підспівували та в такт плескали і притупцювали ногами. Хоча все-таки, в порівнянні з львівською публікою, в Києві частина зали  залишалася пасивною.