Tема студентського та учнівського харчування віднедавна стала актуальною для працівників управління у справах захисту прав споживачів Рівненщини, які розпочали комплексне дослідження їдалень навчальних закладів. І, слід зазначити, картина, яку вону знайшли у шкільних та студентських буфетах та їдальнях, виявилася малопривабливою. Мало того, що асортимент страв тут украй обмежений, проведені лабораторні аналізи засвідчили: продукти, які для їхнього приготування закуповують підприємці, не завжди відповідають стандартам якості. Та й сама «кулінарна обробка» залишає бажати кращого — у страви не додають жирів, м'яса тощо, готують їх із порушенням технологій. Так, наприклад, було виявлено, що у пельмені кладуть менше, ніж потрібно, фаршу, макарони подають перевареними, а у борщах відсутній жир. Практично з 8 навчальних закладів вищого та середнього рівня акредитації та 9 середніх шкіл, де було перевірено харчоблоки, у жодному не обійшлося без порушень. Як наслідок, до 12 посадових осіб вжито штрафні санкції, а терміни перевірки вирішено продовжити.