Доїхали не всі

12.09.2006

      63-й «Тур Польщі», який проходив у той же термін, що й славнозвісна «Вуельта», для багатьох професіоналів виявився не таким простим, як комусь могло б здатися. Зі 177 гонщиків на фініш сьомого, останнього, етапу приїхало менше половини — лише 82. По ходу 1222 км дистанції значно порідів український легіон. Ярослав Попович («Діскавері ченнел») зійшов із траси після четвертого етапу, Сергій Гончар («Ті-Мобайл») і Максим Руденко («Кераміка Фламінія») не завершили гонку на шостому відрізку, а Богдан Бондарєв («Інтел-екшн») не вийшов на старт сьомої стадії.

      Переможцем польських перегонів став німець Штефан Шумахер із команди «Геролштайнер». 18 секундами поступився йому австралієць Кадел Еванс із «Давітамон-Лотто», на 31 сек. гірший час у італійця Алессандро Баллана з «Лампре-Фондіталь». Найвище серед наших співвітчизників у загальній класифікації розташувався Денис Костюк («Інтел-екшн») — на 22-му місці (+5.05). Володимир Білека («Діскавері ченнел») став 38-м (+21.03), Юрій Кривцов («AG2R-Превоянс») — 45-м (+21.56).

      Нагадаємо, що незабаром Попович, Гончар, Кривцов і Костюк мають виступати за збірну України на чемпіонаті світу в Австрії.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

      Учора на багатоденці «Вуельта» був другий вихідний день. А перед цим гонщики провели на дорогах Іспанії три напружені етапи, які, проте, не внесли суттєвих змін до когорти лідерів. На 13-му відрізку довжиною 180 км у місцевості з невеликим перепадом висот перемогу відсвяткував іспанець Самуель Санчес («Еускальтель»), який випередив пелотон на кілька метрів. У суботу спортсмени змагалися у гонці з роздільним стартом на 33 км, де однаковий результат (40 хв. 54 сек.) показали британець Міллар («Дюваль-Продір») і швейцарець Канселлара («CSC»). А недільний рівнинний відрізок на 182 км виграв на фініші німець Ферстер із «Геролштайнера». Єдиний українець на «Вуельті» Володимир Густов («CSC») на цих етапах посідав 60-те (+1.51), 71-ше (+3.47) і 114-те (+33 сек.) місця відповідно.

      У загальному заліку трійку кращих так само складають іспанець Вальверде («Кайссе Іль-Балеарс»), казахстанець Андрій Кашечкін («Астана тім», +0.48) і ще один представник Іспанії Састре («CSC», +1.25). Володимир Густов перебуває на 66-й позиції з відставанням від лідера у 59 хв. 30 сек.