Шлях до висот під наглядом чемпіона

17.08.2006
Шлях до висот під наглядом чемпіона

(автора.)

      Днями у Бердичеві відбувся VIII міжнародний турнір з боксу серед юніорів на призи чемпіона XXVI Олімпійських ігор Володимира Кличка. Організатори — Міністерство у справах сім'ї, молоді та спорту, виконком міської ради, обласна та міська федерації боксу — за підтримки спонсорів зробили все для проведення представницьких змагань на належному рівні. На Житомирщину приїхали команди з Білорусі, Вірменії, Латвії, Молдови та 44 боксери з 15 областей України.

      Упродовж тижня українці билися на ринзі не лише за призові місця. Адже, посівши перше місце, вони мали можливість стати майстрами спорту та потрапити на юніорський чемпіонат світу, який у вересні цього року проходитиме в Марокко. Тому не дивно, що наша збірна була представлена найсильнішим складом — призерами першостей Європи та світу Іваном Голубом, Андрієм Кітченком, Володимиром Ющенком, Володимиром Шевченком, Сергієм Артюховим та ін.

      Головний арбітр змагань — суддя міжнародної категорії ЄАБА, майстер спорту Ігор Азізбаєв — відзначив, що на рингу наші боксери продемонстрували не тільки бійцівський характер, волю до перемоги, а й високі тактико-технічні якості. Господарі зібрали найбільший врожай медалей — 8 золотих, 6 срібних та 15 бронзових. Титул найбільш технічного спортсмена дістався одеситу Василю Ломаченку. Найбільш напруженим і непередбачуваним для нього був бій із представником Вірменії Самвелом Барсегяном. З цим суперником йому доводилося зустрічатися і раніше, на чемпіонаті Європи. Тоді Василь вийшов переможцем у півфіналі, а цього разу довів свою перевагу у вирішальному двобої.

      Гідно трималися і житомиряни. Так, у ваговій категорії понад 91 кг «бронзу» здобув вихованець спортивного клубу «Вікторія» Артем Матюхін. А золота нагорода у 64 кг дісталося Єгору Богдану.

      На жаль, цього року Володимир Кличко на церемонію вручення нагород не приїхав. Призи та подарунки переможцям і суддям вручали довірена особа Кличка-молодшого — Олександр Булина, а також старший тренер збірної юніорів України Леонід Лоївський, міський голова Бердичева та навіть командир артилерійської бригади.

      — У Збройних силах України також традиційно проводиться чемпіонат із боксу на призи братів Кличків, — сказав Олександр Булина. — Але там змагаються дорослі, а на цьому турнірі всі учасники ще юні. Щоправда, незважаючи на юний вік, на рингу вони вже поводяться, як справжні воїни. Це майбутнє нашої держави. Володимир та Віталій Клички й надалі підтримуватимуть майбутніх чемпіонів.

Володимир СОБОЛЬ.