Незабаром у жителів Черкас з'явиться один вареник на всіх. Вшанувати улюблену смакоту нашого народу, яким у всі віки був, є і буде дорогенький та пухкенький вареничок, вирішив генеральний директор Черкаського обласного підприємства «Черкаситурист» Микола Петренко. Пан Микола збирається поставити його величність вареника біля готелю «Росава» — це практично в самісінькому центрі. Він каже, що увічнити вареник вирішив після того, як побачив полтавську галушку. Саме той пам'ятник у Полтаві й надихнув Петренка на таку корисну iдею. Корисну — тому, що в готелі «Росава» зупиняється чимало гостей міста, котрі приїздять сюди на збори чи наради, тож згодом на пам'ять про Черкаси вони матимуть змогу сфотографуватися поруч з вареником й показати те фото в себе на батьківщині. А ще скуштувати в готелі справжні вареники, яких тут варитимуть більше п'яти видів — з картоплею, капустою, сиром, вишнями тощо.