З трибуни — на подіум

14.07.2006
З трибуни — на подіум

Лінда Хісінг.

      Кожен, хто переглядав матчі чемпіонату світу з футболу, певне, помітив, що телеоператори для розрядки напруги інколи скеровували камери на трибуни, щоб вихопити з натовпу вболівальників найбільш фантастично розмальованих чи просто вродливих дівчат. І якщо з-поміж присутніх на полі кращими стали італійці, то «чемпіонкою» з «трибунної краси» — представниця Швеції, 26-річна Лінда Хісінг. Наступного дня після вирішального матчу ЧС-2006 вона перемогла у фіналі голосування читачів популярної італійської «Гадзетта делло спорт».

      У голосуванні за «чемпіонку світу з краси серед уболівальниць», яке проводилося на сайті www.gazzetta.it, взяли участь близько 50 тисяч респондентів. Опитування відбувалося за тим самим принципом, що й матчі «плей-оф». Кожна з 32 країн-учасниць «мундіалю» була представлена однією найвродливішою (на думку фоторепортерів газети) фанаткою. У вирішальній дуелі представниця Швеції зовсім ненабагато (50,5 проти 49,5 відсотка) перемогла дівчину з Бразилії і стала «Міс Мундіаль». Кращою в цій «номінації» її визнали також читачі німецького таблоїду «Більд».

      Лінда Хісінг походить із містечка Борланге, розташованого в центрально-північній частині Швеції. Вона залюбки займається спортом, але не футболом, а... боксом. Журналісти вивідали в цієї блакитноокої блондинки ще й те, що вона не має хлопця.

      На питання «Гадзетта делло спорт», чи здивована Лінда тією увагою, яку виявляють до неї після футбольного форуму, «Міс Мундіаль» відповіла:

      — Страшенно. Коли я дізналася про свою перемогу, то подумала, що це жарт. Визнаю, що дуже приємно перебувати у центрі уваги, хоча я в своєму житті жодного разу не брала участі в якомусь конкурсі краси.

      — Як тебе «вирахували» на «мундіалі»?

      — Я просто була на трибунах під час матчів Швеції з Тринідадом і Парагваєм. Фотографи постійно знімали глядачів, і німецький часопис «Більд» видрукував одне моє фото.

      — Чи задоволена ти виступом збірної Швеції на чемпіонаті?

      — Цілком, хоча матч проти Німеччини був і важким, і брутальним.

      — Хто твій улюблений гравець?

      — Без всякого сумніву, нападник збірної Швеції Златан Ібрагімович.