Таки ж «твою мать»

14.07.2006
Таки ж «твою мать»

Зiнедiн Зiдан у студiї «Каналу плюс». (Фото РЕЙТЕР.)

      У середу ввечері свою версію сутички у фінальному матчі чемпіонату світу висловив і Зінедін Зідан. В інтерв'ю «Каналу плюс» капітан збірної Франції висунув прямо протилежну версію тій, що днем раніше висловив його опонент Марко Матерацці. Виявляється, італієць таки образив сестру й матір Зізу, хоча повторювати його слова в прямому ефірі француз не став. Нагадаємо, що у вівторок Марко сказав, що не згадував Зіданову маму, бо материнство для нього — «це святе».

      Півзахисник «Реалу» розповідає, що Матерацці повторював образливі слова кілька разів, і в підсумку син не стримався. Зідан каже: в першу чергу, він чоловік, хоча, певно, все ж не мав права бити суперника на очах мільйонів телеглядачів. Відтак футболіст приніс свої вибачення уболівальникам збірної Франції і... дітям, які стали свідками такої поведінки свого кумира.

      У зв'язку з цим інцидентом Міжнародна федерація футболу вирішила розпочати своє власне розслідування. А президент ФІФА Зепп Блаттер заявив, що Зідан може бути позбавлений «Золотого м'яча» — призу кращому футболістові «мундіалю».