РАХУНКОВА ПАЛАТА

14.07.2006

2 мільйони тонн зернових

станом на 11 липня намолотили сільгосппідприємства України, повідомляє Мінагрополітики. Пшеницю зібрано з площі 440 тис. га, або 8% від запланованої. Середня врожайність — 26,5 центнера з гектара. Також на 7% від запланованої площі зібрано ячменю (середня врожайність — 25,4 ц/га), на 11% — ріпаку.

На 151 тисячу осіб

зменшилася у січні-травні 2006 року чисельність населення України. Це на 26 тисяч осіб менше, ніж минулого року в цей же період. Станом на 1 червня цього року в Україні проживало 46,8 мільйона людей. З них 6 тисяч осіб іммігрували в Україну з початку року.

43 тисячі порушників

рибного лову затримала за шість місяців Держрибінспекція. На браконьєрів накладено штраф у сумі 1,23 мільйона гривень. Крім того, у браконьєрів вилучено понад 376 тонн риби, понад 30 тисяч знарядь лову — сіток та інших снастей. У цілому за півроку Держрибінспекція виявила в своєму господарстві  понад 47 тисяч порушень.

Близько 5 тисяч справ,

що надійшли від громадян України, розглядають нині в Європейському Суді з прав людини. Здебільшого українці скаржаться на застосування тортур, безпідставні утримання громадян під вартою, затягування щодо застосування судових рішень, а також загалом їх невиконання. За результатами 2005 року, Україна посіла друге місце серед країн-членів Ради Європи за кількістю звернень, що надійшли до Європейського Суду.

904 людини

потонули в Україні з початку року, з них 167 дітей, повідомляє прес-служба Міністерства з питань надзвичайних ситуацій.

336 злочинів,

скоєних в установах охорони здоров'я, викрили з початку року співробітники Державної служби боротьби з економічною злочинністю. Серед них — 43 факти розкрадання і розтрати майна, 128 фактів пов'язані з хабарництвом. До кримінальної відповідальності притягнуто 82 особи, з яких 19 діяли у складі груп. Серед підозрюваних — 12 осіб — керівники галузі.

80 рейкових автобусів

курсуватиме до 2010 року на залізницях України.  З 2007 року на Крюковському вагонобудівному заводі розпочнеться їх серійне виробництво. До кінця цього року в Україні курсуватимуть сім рейкових автобусів.

21 банк

в Україні перебуває в стані ліквідації, повідомляє НБУ. За даними Нацбанку, 17 ліквідовуються за рішенням НБУ, 3 — за рішенням суду, 1 — за рішенням зборів акціонерів (власників) банку.  Також за січень — червень в Україні зареєстровано 5 нових банків — ЗАТ «АКБ «Сігмабанк», АКБ «Престиж», ТОВ «КБ «Дельта», ТОВ «АІС — банк», ТОВ «Партнер — Банк».

На 10 відсотків

більше українців вирішили відпочити цьогоріч за кордоном. Якщо виїзний турпотік з України у першому кварталі 2005 року становив трохи більше трьох мільйонів осіб, то цьогоріч 3,5 мільйона. До країни СНД їздили 47% українських туристів, до країни ЄС — 48%, до інших країн — 5%.

4,8 шлюбу

на одну тисячу населення було зареєстровано в Україні у січні—травні цього року. Це на 0,3 відсотка більше, ніж за аналогічний період минулого. Кількість розлучень залишилися на рівні минулого року — 3,7.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>