Щоправда, поки що це лише експеримент, який запроваджено на базі трьох частин 169-го Навчального центру Сухопутних військ «Десна». Строковикам із військових частин, дислокованих у Десні та Дівичках, що на Чернігівщині, відверто пощастило, адже відтепер їжу їм готуватимуть справжні цивільні кухарі, а обслуговуватимуть за столом... гарненькі офіціантки. I ніяких нарядів по кухні та «стряпні» бойових побратимів.
Річ у тім, що за результатами тендеру, до організації харчування військових із цих частин були допущені три цивільні установи з Білої Церкви i Києва. Експеримент триватиме до кінця року, після чого в Міноборони вирішать, чи варто запровадити подібну цивільну систему харчування в усіх частинах i підрозділах ЗСУ. Уже зараз компанії-переможниці годують солдат по-різному: одні обладнали в армійській їдальні поточну лінію харчування з одноразовим пластиковим посудом, інші працюють за «бачковою» системою, коли на кількох бійців накривають один стіл. Який спосіб виявиться прийнятнішим для військової їдальні, покаже час.
Вагомий плюс експерименту — нові робочі місця для місцевих мешканців. Та й середня зарплатня, як для селян, непогана: офіціантка отримуватиме сімсот гривень, а кухар — більше тисячі.