Брітні як символ права на життя

28.03.2006
Брітні як символ права на життя

Той самий пам'ятник породіллі Брітні Спірз.

      Материнство дуже розширює горизонти жінки. Причому іноді з найнесподіванішого боку. Брітні Спірз, яка з голопупого дівчати перетворилася на солідну матрону й матір сімейства, в цьому мала нагоду переконатися вже не раз — усе її життя круто змінилося. Але народження первістка Шона Престона не лише дозволило колишній поп-зірці відчути себе мамою, а й додало їй відповідальності й багато чому навчило (як зізналася сама Бріт, вони із Шоном щодня вчаться чогось одне в одного). Завдяки материнству Брітні, яку й досі обожнюють мільйони прихильників, яка збирала стотисячні аудиторії й випускала «платинові» диски, але навряд чи колись сподівалася, що її за життя вшанують пам'ятником, отримала таку можливість. Як повідомляє сайт Caplakesting.com, прижиттєвий «монумент» Брітні Спірз спорудило... Манхеттенське товариство противників абортів «Право на життя».

      Як сказано у відповідному прес-релізі, статую оголеної Брітні в натуральну величину, яка народжує дитину на ведмежій шкурі, створив художник Деніел Едвардс. Щоправда, стоятиме цей витвір мистецтва не на вулиці, де, на думку замовників статуї, вандали могли б її пошкодити, а в Бруклінській галереї мистецтв. Скульптура, яка називається «Пам'ятник за життя: Народження Шона Престона», стала першим пам'ятником у світі, що відображає процес пологів. І Брітні, як свідчать очевидці, в цій ролі просто прекрасна.

      Вибір моделі творці пам'ятника пояснили дуже просто: співачка підкорила світ своєю природністю, готовністю відмовитися від жорсткого режиму «журнальної кралі» заради істинного призначення жінки — материнства. «Бажання суперзірки народити — це в сучасному світі шоу-бізнесу рідкість. Вчинок Брітні яскраво демонструє, наскільки вони сильна і справжня жінка, — пояснює директор галереї Лінкольн Капла. — Брітні всім показала приклад справді правильного вибору». Окрім того, замовники статуї з товариства «Право на життя» переконані: те, що, завагітнівши й пішовши зі сцени, Бріт не втратила своїх прихильників, а навіть навпаки, здобула нових, свідчить, наскільки людей надихає краса вагітної жінки.