Кубок — у гості, збірна — у чемпіони

09.12.2005
Кубок — у гості, збірна — у чемпіони

Кубок чемпiонату свiту з футболу точно буде в Києвi... Поки у рамках туру.

      Кубок світу з футболу буде наступного року в Україні, навіть якщо команда Олега Блохіна виступить на чемпіонаті світу-2006 не надто вдало. Запорукою успіху стане Всесвітній тур Кубка чемпіонату світу з футболу FIFАтм з Coca-Cola.

      Учора в Києві відбулася прес-конференція з нагоди початку світового турне головного футбольного трофея планети. Упродовж ста днів той самий Кубок, який виборюватимуть на стадіонах Німеччини збірні 32 країн, побуває у 28 державах світу. До столиці України Кубок прибуде 30 березня 2006 року.

      Ми можемо пишатися тим, що потрапили в маршрут мандрів Кубка, адже організатори віддавали перевагу тим країнам, які відомі своєю пристрастю до футболу, а ще — тим, де ймовірність побачити справжній Кубок FIFA є незначною. Вважатимемо, що Україна відноситься до першої категорії. Адже недаремно цими днями один із видатних діячів німецького футболу Юрген Клінсманн заявив в інтерв'ю іноземним журналістам, що саме збірна України має значні шанси стати сюрпризом і відкриттям чемпіонату світу з футболу -2006.

      Свій початок Всесвітній тур Кубка Чемпіонату світу з футболу FIFAтм з Coca-Cola візьме в африканській країні Гана 7 січня. В Україні почесний приз можна буде побачити в Києві. Столиця України — одне з шести міст Європи та одне з двох — Східної Європи, куди прибуде трофей, який не має аналогів. Компанія «Coca-Cola», найбільший виробник безалкогольних напоїв у світі, переконана, що перебування Кубка чемпіонату світу з футболу з 30 березня до 1 квітня в Києві, в Палаці мистецтв «Український дім» сприятиме зміцненню зв'язків між українськими уболівальниками та світом.

      Як сказав тренер національної збірної Олег Блохін, киянам випаде велике щастя побачити зблизька трофей, який він упродовж усієї кар'єри мріяв потримати в руках. Що ж, наставникові нашої збірної буде надано ще одну можливість здійснити свою мрію на футбольних полях Німеччини.

      А генеральний директор компанії «Кока-Кола Беверіджиз Україна» Сільвіу Попович зазначив: «Всесвітній тур Кубка Чемпіонату світу з футболу FIFAтм з Coca-Cola — це одна із найбільш знакових спортивних подій у світі. Це гарантія незабутніх вражень, які FIFA та Coca-Cola готують для своїх шанувальників у Києві».

      Відомий світовий бренд доводить, що футбол — це глобальний символ. В усьому світі він єднає людей, які мають спільну пристрасть уболівання. Долати будь-які перешкоди та передавати гасло «Coca-Cola. Спілкуйся мовою футболу!» по всій Україні допоможуть спеціально розроблені програми компанії. Зокрема, компанією оголошено про початок відбору прапороносців — трьох найдостойніших дітей віком від 12 до 16 років, які будуть відібрані за спеціальною конкурсною програмою. Саме вони отримають унікальну нагоду потрапити на чемпіонат світу з футболу 2006 року до Німеччини, щоб пронести український прапор перед початком матчів нашої збірної. Деталі всеукраїнського конкурсу невдовзі будуть подані в газетах «Україна молода», «Комсомольская правда в Украине» та офіційним телепартнером — каналом «Інтер». До українських дітей приєднаються сотні інших, яких оберуть по всьому світі, і разом вони утворять «Команду прапороносців».

      До речі, Coca-Cola — один із давніх корпоративних партнерів FIFA — стала офіційним спонсором чемпіонату світу ще у 1978 році. Ці зобов'язання набули довготривалого характеру, адже партнерство продовжено ще на 16 років — з 2006-го до 2022 року.

 

ДОВІДКА «УМ»

      Справжній Кубок чемпіонату світу з футболу має висоту 36 см. Його вага — 4,97 кг.

      Приз виготовлений із цільного злитка 18-каратного золота, а основою трофея є два шари малахіту, де викарбувано назви 17 країн-переможниць чемпіонатів світу з футболу.