Буває, і «Манчестер» «пролітає»

09.12.2005
Буває, і «Манчестер» «пролітає»

Нiстелрой (праворуч) зосередиться тепер на Прем’єр-лiзi.

      У середу визначилися три останніх учасники 1/8 фіналу Ліги чемпіонів — «Вільярреал», «Бенфіка» і «Вердер». Найбільшою сенсацією цього раунду елітного клубного турніру став виліт титулованого клубу «Манчестер юнайтед». Більше того, манкуніанці взагалі припинили виступи в єврокубках, оскільки посіли в групі останнє місце і не зможуть «втішитися» навіть у Кубку УЄФА. Додамо, що англійський клуб, який має найбільше уболівальників у світі, не потрапив у «плей-оф»  уперше за останні 10 років!

      Хоча в матчі останнього туру для «МЮ» усе почалося не так погано. Уже на 6-й хвилині ветеран команди Пол Скоулз забив такий стратегічно важливий швидкий гол у гостях, «розстрілявши» упритул голкіпера «Бенфіки» Кіма. Дивно, але підопічні багаторічного наставника «червоних  дияволів» Алекса Фергюсона повністю віддали ініціативу господарям, що не дозволяють собі навіть клуби нижчого класу. Не виключено, що гра манчестерців у цьому році — це своєрідний прояв солідарності з уболівальниками, які вороже сприйняли продаж улюбленого клубу американському магнату. Нагадаємо, що один із титульних спонсорів нещодавно достроково розірвав угоду з «МЮ» саме на підтримку «громадської думки». Справді, як не дивуватися тому, що, маючи у своєму складі таких «зірок» атаки, як Кріштіан Роналду, Гіггз, Руні та Ван Ністелрой, англійці спромоглися забити лише три голи у шістьох матчах групового турніру. Не дивно, що вже на 16-й хвилині після блискучого навісу Нельсона ударом головою в падінні рахунок зрівняв Джованні. А перемогу «Бенфіці» приніс досить курйозний гол  ще в першому таймі. Алан Сміт невдало спробував винести м'яч, яким заволодів Бету, після потужного удару якого і рикошету від Скоулза, голкіперу гостей Ван дер Сару довелося вдруге діставати «шкіряного» з сітки воріт. Англійці весь другий тайм не досить переконливо намагалися подолати захисні редути португальців, але так і не змогли досягти нічиєї, яка б виводила «Манчестер юнайтед» у наступну стадію турніру у разі перемоги «Вільярреала». Іспанці свою справу зробили, а «МЮ» — ні. Вочевидь, на легендарний клуб очікують суттєві пертурбації.

      Ще одним учасником 1/8 фіналу став «Вердер», який забив п`ять м`ячів у ворота грецького «Панатінаїкоса». Утім бременцям не вистачило б і дюжини голів у останньому матчі, якби на останніх хвилинах свого матчу не прокинулася «Барселона» — достроковий переможець групи, і не забила два голи італійському «Удінезе», який тепер продовжить боротьбу за Кубок УЄФА.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів.

Останній тур групового етапу. Матчі середи

Група А

«Брюгге» (Бельгія) — «Баварія» (Німеччина) — 1:1

      Голи: Портілльо, 32 — Піссаро, 21

«Рапід» (Австрія) — «Ювентус» (Італія) — 1:3

      Голи: Кінцл, 52 — Дель Пьєро 35, 45; Ібрагімович, 42

      Становище команд: «Ювентус» — 15, «Баварія» — 13, «Брюгге» — 7, «Рапід» — 0.

Група В

«Арсенал» (Англія) — «Аякс» (Голландія) — 0:0

«Спарта» (Чехія) — «Тюн» (Швейцарія) — 0:0

      Становище команд: «Арсенал» — 16, «Аякс» — 11, «Тюн» — 4, «Спарта» — 2.

Група С

«Вердер» (Німеччина) — «Панатінаїкос» (Греція) — 5:1

      Голи: Міку 2 (пен.), Вальдес 28, 31; Клозе 51; Фрінгс, 90 — Морріс, 53

«Удінезе» (Італія) — «Барселона» (Іспанія) — 0:2

      Голи: Ескерро, 85; Іньєста, 90

      Становище команд: «Барселона» — 16, «Вердер» — 7, «Удінезе» — 7, «Панатінаїкос» — 4.

Група D

«Бенфіка» (Португалія) — МЮ (Англія) — 2:1

      Голи: Джованні, 16, Бету, 33 — Скоулз 6,

«Вілльярреал» (Іспанія) — «Лілль» (Франція) — 1:0

      Гол: Гуайре, 67.

      Становище команд: «Вільярреал» — 10, «Бенфіка» — 8, «Лілль» — 6, МЮ — 6.