«Злочинцем будеш ти»,

15.10.2005

      Лейтенант міліції О., оперуповноважений Ковпаківського райвідділу міліції, пообіцяв не порушувати кримінальну справу щодо громадянина Ц. за здійснений ним грабунок. Домовилися полюбовно: Ц. повертає   вкрадений ним телефон та до нього — чотириста доларів, міліціонер замовчує справу. Хлопець приніс мобільний телефон Siemens і гроші. Хоча, як виявилося, грабунку не чинив і до злочину не мав жодного відношення. Але міліціонер був, певно, дуже переконливим у своєму тискові, отож Ц. вирішив розплатитися за чужий гріх хабарем, аби не розплачуватися за нього терміном ув'язнення, обіцяним горе-правоохоронцем.

      Сьогодні лейтенанта, за рішенням суду, утримують під вартою, повідомляє слідчий прокуратури Ковпаківського району мiста Суми Андраник Аллахвердян. Міліціонера звинувачують в отриманні хабара.

      Справа ще одного оперуповноваженого — майора міліції Зарічного райвідділу Сум Б. — вже передана до суду. Звинувачують Б. у незаконному поводженні зі зброєю і боєприпасами та перевищенні влади й службових повноважень. Хоча керувався майор, здавалося б, цілком благородними прагненнями — хотів поліпшити показники своєї роботи. Щоправда, у дещо дивний спосіб.

      Свого часу Б. знайшов на сміттєзвалищі обріз мисливської рушниці та п'ятдесят дрібнокаліберних патронів. Сховав їх у власному кабінеті, не маючи на це законного дозволу. А потім вирішив, що добро не повинне пропадати. Своєму знайомому П. майор передає упаковку з патронами, аби той, у свою чергу, передав їх визначеному громадянину. Громадянина затримують як особу, яка незаконно зберігає боєприпаси, щодо нього порушують кримінальну справу. Втім за кілька днів прокуратура Зарічного району постанову про її порушення скасовує.

      Майор тим часом продовжує поліпшувати показники роботи — у нього ж іще лишився обріз!  Знову той же знайомий П. передає обріз уже іншому громадянину. Того, за вказівкою майора, затримує міліція. Але не врахували одного: П. попередив про свої дії прокуратуру. Отож під час складання протоколу про вилучення зброї працівниками прокуратури та Служби безпеки були затримані самі міліціонери.

      Як повідомляє  працiвник прокуратури області Євген Горобець, майору загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до п'яти років. І після суду він уже не буде майором.

  • «Термінатор» згадав усе

    Через тиждень після свого призначення на посаду Генерального прокурора Юрій Луценко відвідав камеру №158 у Лук’янівському СІЗО (площею у дев’ять метрів квадратних), в якій він «відсидів» майже півтора року в часи режиму Януковича. >>

  • Кримінальний талант

    Чотири роки тому 18-річний Артур Самарін виїхав з України до Америки за програмою «Робота та подорож». У рідний Херсон хлопець повертатися не планував, тому склав свій хитромудрий план втілення в життя своєї «американської мрії». >>

  • Шанс для невинних

    Законопроект «Про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України щодо забезпечення засудженим за особливо тяжкі злочини права на правосудний вирок» уже давно готовий до другого читання у сесійній залі Верховної Ради України. Але вже кілька місяців у народних обранців руки не доходять до того, щоб поставити його на вирішальне голосування. Незважаючи на те, що Європейський суд з прав людини послідовно виносить рішення не на користь держави Україна, за які, до того ж, розплачуються не судді, а ми, платники податків. >>

  • «Хорте», тримайся!

    Суддя Ірина Курбатова більше двох годин читала текст вироку активісту Юрію Павленку (на прізвисько «Хорт»). У результаті, за «організацію та участь у масових заворушеннях під Вінницькою ОДА 6 грудня 2014 року» майданівець Павленко отримав чотири роки й шість місяців позбавлення волі. Він також має компенсувати судові витрати — 10 тис. грн. >>