«Ти цієї осені знову розцвітеш такою квіткою тендітною...»

07.10.2005
«Ти цієї осені знову розцвітеш такою квіткою тендітною...»

Лілія Подкопаєва обiцяє свято пiд егiдою ООН. (Фото Володимира СТАДНИКА.)

      Олімпійська чемпіонка 1996 року зі спортивної гімнастики, яка після одруження із земляком-донеччанином, спортивним бізнесменом Тимофієм Нагорним швидко набула статусу світської левиці, виходить на нову орбіту. Міжнародний фестиваль «Золота Лілія» імені Подкопаєвої, який 22 жовтня відбудеться уже вп'яте (місце проведення — столичний Палац спорту), цього разу проходитиме під егідою самої ООН! Як виявилося, своє 60-річчя Об'єднані нації відзначають якраз у рік фізкультури й спорту, тож глава представництва ООН в Україні Френсіс Одоннел підтримав ідею Лілії Подкопаєвої щодо підтримки «свята мистецтва й краси життя». На позавчорашній прес-конференції з цього приводу він заявив, що підтримує ідею фестивалю, бо спорт об'єднує всіх людей на планеті.

      Сама Лілія розповіла, що метою її «іменного» шоу є залучення дітей і молоді до спорту: «І необов'язково, щоб кожен став олімпійським чемпіоном, головне — сформувати в нової генерації бажання бути здоровими людьми, тобто правильну філософію життя, від якого слід отримувати якомога більше позитивних емоцій». Донеччанка сподівається, що цей яскравий захід також викличе у спонсорів бажання вкладати гроші у спорт.

      Ліля пообіцяла глядачам чимало цікавинок: у шоу з надсучасною постановкою й спецефектами, над якими працюють 12 режисерів з України, США та Росії, візьмуть участь близько 500 учасників. Серед них очікуються аж 50 (!) олімпійських чемпіонів із гімнастики, єдиноборств, акробатики, зокрема українці — переможець Барселони-1992 Рустам Шаріпов та Афін-2004 — Юрій Нікітін. Також глядачі побачать зірок аеробіки, танців, балету, цирку, бодібилдінгу. У гості до України приїдуть китайці з Шао-Ліня, бразильські танцюристи й прими лондонської театральної сцени. Сама 27-річна «ветеранка» Подкопаєва також пообіцяла вийти на поміст із новим номером.

      Чоловік Лілії, президент компанії «Спорт-сервіс» Тимофій Нагорний повідомив, що організатори не беруть жодної копійки з бюджету, а головним спонсором фестивалю є один з операторів мобільного зв'язку. Уже зараз є заявки на квитки до Палацу спорту від 30 тисяч бажаючих, але, на жаль, побачити шоу вживу зможуть лише сім тисяч глядачів. Організатори кажуть, що насамперед намагаються задовольнити попит дитячих організацій.

      Нагорний розповів, що його компанія допомагає спортсменам і тренерам на Донеччині, виплачуючи стипендії і купуючи обладнання й снаряди для спортзалів. А Лілія поділилася найближчими планами — відкрити гімнастичні школи в Донецьку й Маріуполі.

      Щодо фестивалю, то в майбутньому він, можливо, відбуватиметься не тільки у столиці, а мандруватиме іншими великими містами України, а з часом побуває і за кордоном. Таким чином організатори хочуть підвищити імідж нашої держави у світі.