Ще б пак, адже визнаний на просторах СНД і у світі Інститут винограду і вина абищо своїм поціновувачам не запропонує. Свого часу понад 170 вин магарацького приготування одержали медалі найвищого гатунку на престижних міжнародних конкурсах. В інститутській винотеці досі зберігається понад 22 тисячі пляшок хмільного напою понад 100 найменувань, у тому числі три пляшки «Мускату рожевого Магарача» врожаю 1836 року, занесено до Книги рекордів Гіннесса як найстаріше російське вино. Утім виноробство — це не головний профіль авторитетного закладу, хоча п'ять тисяч тонн винограду щорічно, з якого готують Бастардо Магарача,Сердолік Тавриди, Ластівчине гніздо, Портвейн червоний Магарач, Херес міцний Магарач та інші унікальні напої, — теж солідна копійчина власного прибутку. «Магарач» — це передовсім вагоме слово у світовій ампелографії, селекції і генетиці винограду, фізіології рослин, розсадництві, захисті рослин тощо. До фірмових досягнень належать створення технології хересного виробництва, методики теплової витримки вин з використанням сонячного підігрівання, не кажучи вже про виведення посухо- і морозостійких технічних сортів винограду, таких як Антей магарацький, Данко, Аврора Магарача, Первісток Магарача, інших. Прикметно, що на додачу до них, спеціально до свого нинішнього ювілею, за словами директора інституту, доктора сільськогосподарських наук Анатолія Авіндзби, магарачці вивели ще два — Святковий Магарача і Мускат Магарача-175.Останній — це клон чудового за своїми смаковими якостями (найбільше накопичення цукру), проте дещо низьковрожайного Мускату білого.
В інституті, що, окрім усього, є головною українською організацією зі стандартизації у сфері виноградарства і виноробства, у 10 наукових відділках, 14 лабораторіях і секціях працюють 7 академіків і 6 членів-кореспондентів різних академій. Ними та їхніми іменитими попередниками зібрана найповніша в Україні і колишньому Союзі бібліотека про сонячну лозу, що нараховує 114 тисяч видань. А ще ампілографічна колекція з 3200 сортотипами і формами світового генофонду, що посідає четверте місце у світі. До речі, фахівці «Магарачу» долучились і до розробки проекту Закону «Про виноград і вино», який внесений до порядку денного нинішньої сесії Верховної Ради України