«Ф-1» переїде у Крим?

26.07.2005
«Ф-1» переїде у Крим?

Міністр Червоненко спілкується з журналістами одразу після польоту на англійському літаку, спорудженому 1930 р., на аеродромі «Чайка» під Києвом. Візит англійців в Україну пов'язаний із 150-річчям битви при Балаклаві під час Кримської війни. (УНІАН.)

      У Криму буде побудована перша в Україні та СНД траса «Формули-1». Про це, як передає УНІАН, позавчора журналістам повідомив міністр транспорту та зв’язку Євген Червоненко, у минулому професійний автогонщик. Він зазначив, що інженери «Формули-1» розглянули декілька міст, але, на жаль  для киян, обрали трасу на південному півострові. Зараз ведуться переговори з приводу проекту будівництва, пакета фінансування та графіків.

      Євген Червоненко наголосив, що «Ф-1» в Україні не братиме з українського бюджету жодної копійки. На його переконання, будівництво траси «королівських перегонів» буде популяризоване в Україні та приноситиме інвестиції. «Кожна «Формула-1» — це сотні мільйонів прямих податків чи інвестицій», — сказав міністр.

      Він також повідомив, що з 16 по 18 вересня в Ялті відбудеться перший в історії незалежної України етап чемпіонату Європи з ралі. І цей захід не потребуватиме державних коштів, а залучить 200—300 тис. туристів додатково. Якщо йому дозволить Президент, Червоненко братиме участь у цьому ралі разом із «відомим гонщиком — членом Європарламенту».