ХРОНІКА

22.06.2005

Легка атлетика

      На Кубку Європи в Італії українська жіноча збірна станом на неділю завоювала чотири медалі — два «срібла» і дві «бронзи». Антоніна Єфремова стала другою на дистанції 400 м (51,56 сек.), а Олена Антонова — у метанні диска (62,59 м). На 3-кілометровій дистанції Тетяна Кривобок виявилася третьою (9.01,56), Наталя Кущ замкнула трійку призерів у стрибках із жердиною (4,30 м).

Баскетбол

      НБА. Фінальна серія «плей-оф» (до 4 перемог). «Детройт» — «Сан-Антоніо» — 95:96 ОТ (Біллапс (34) — Данкан (26); рахунок серії — 2:3). «Шпорам», аби отримати чемпіонські персні, залишилося виграти один матч.

Шахи

      Українка Катерина Лагно не програла і в 7-му та 8-му турах жіночого чемпіонату Європи в Кишиневі (нічиї з грузинкою Явахішвілі та німкенею Кахіані-Гершинською), але втратила лідерство. Зараз перше місце ділять росіянки Косинцева і Заяць, у яких по 7 очок, на півпункта менше в активі Лагно і ще дев'яти шахісток.

      Тим часом у Варшаві почався чоловічий чемпіонат континенту. Після трьох турів українець Сергій Карякін набрав максимальну кількість очок, як і росіяни Смирнов та Дреєв та ще четверо гросмейстерів.

Стрільба

      У Мілані на етапі Кубка світу зі стрільби українець Артур Айвазян змарнував реальний шанс стати першим вітчизняним спортсменом, який уже завоював путівку на Олімпіаду-2008. У стрільбі з трьох положень наш снайпер посів загальне друге місце (1169 очок), поступившись словаку Гонці — бронзовому призеру Афін — лише 5 балами.