Тактика перемоги: ЗСУ виграли бій у найбільшій за час війни танковій битві

03.04.2024
Тактика перемоги: ЗСУ виграли бій у найбільшій за час війни танковій битві

Найгарячішою точкою фронту й далі залишається Донеччина. (Фото Генштабу ЗСУ)

Відповіддю на численні страшилки з-за «порєбріка» про можливий наступ кацапів по всій лінії фронту став недавній бій у районі Авдіївки. Окупанти зібрали для прориву 36 танків, 12 БМП і тисячну колону війська.
 
Аби розбити цю армаду, наші захисники застосували стандартну тактику оборони. Тобто за допомогою дронів-розвідників виявили штурмову групу, накрили її артилерією, а вцілілих рашистів разом з їхніми транспортними засобами «вполювали» безпілотниками FPV. Є також інформація, що вцілілі втікачі самоліквідувалися на мінному полі. Точна кількість загиблих наразі не відома, але виведену з ладу «броню» вже порахували. Йдеться про втрату 12 танків і 8 БМП. 
 
До речі, роль БПЛА на полі бою продовжує зростати, оскільки їх виробництво у порівнянні з минулим роком зросло в десять разів.
 
«Більшість дронів, що атакували російські НПЗ, мають радіус дії від 700 до 1 тисячі кілометрів, але зараз є моделі, які можуть пролетіти понад тисячу кілометрів», — повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв’ю німецькому виданню Welt. — Саме від розвитку безпілотних технологій залежить результат війни. Однак поки не можна сказати, хто перемагає в технологічній війні — на одних ділянках ми виграємо, на інших росіяни перевершують нас».
 
Тим часом повітряні бої тривають. Українські військові збили 1 квітня над Чорним морем російський ударно-розвідувальний безпілотник «Форпост».
 
«Такі цілі у нас бувають нечасто, проте нам вдалося збити один з найдорожчих ударних безпілотних літальних апаратів, — повідомив в ефірі телемарафону речник командування Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш. — Це — російський БПЛА, його вартість становить приблизно 7 мільйонів доларів. Його збила Одеська зенітна ракетна бригада».
 
Не знижують своєї активності й пілоти. Протягом попередньої доби авіація Сил оборони завдала ударів по пункту управління та семи районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. У свою чергу підрозділи ракетних військ завдали удару по наземній станції управління БПЛА, засобу протиповітряної оборони, станціях РЕБ, складу боєприпасів та району зосередження особового складу ворога.
 
Найгарячішою точкою фронту й далі залишається Донеччина. Зараз тривають важкі бої за село Іванівське, яке розташоване недалеко від Часового Яру.
 
Окупанти шукають слабкі місця та тиснуть на позиції ЗСУ. Про це повідомив співзасновник та аналітик DeepState Роман Погорілий в інтерв’ю радіо NV.
 
«Московити вже не вперше заявляють, нібито вони взяли повністю під контроль цей населений пункт, що не відповідає дійсності, — сказав експерт. — Наші військові там ведуть бої, вони стримують натиск. Але, на жаль, москалі вже зайшли на висоти Часового Яру, чого не можна було допускати, тому що начебто раніше заявлялося, що вибудовуються ІФС (інженерно-фортифікаційні споруди. — Ред.) для оборони Часового Яру загалом. Але, як ми бачимо, вони вже підібралися впритул, тому тут питання залишається відкритим».