Курс на оновлення: новим президентом УАФ став Андрій Шевченко

31.01.2024

Новим президентом УАФ став Андрій Шевченко.

 

Кандидатуру легендарного футболіста та колишнього головного тренера збірної України на позачерговому XXVI Конгресі УАФ одноголосно підтримали 93 делегати (один — не голосував).

 

Так само оновився й керівний склад організації. Передусім відчутно скоротилося число її віцепрезидентів.

 

Якщо за попереднього керівника, Андрія Павелка, їх було аж 14, то у Шевченка у заступниках-помічниках будуть Павло Бойчук, який виконуватиме обов’язки першого віцепрезидента, а також двоє віцепрезидентів — Сергій Ребров та Олександр Шевченко.

 

Зменшився й кількісний склад виконкому УАФ, до якого разом з вищим її керівництвом ввійшли Сергій Владико, Олександр Каденко, Євген Дикий, Микола Павлов, Катерина Монзуль, Андрій Полтавець, Артем Стоянов, Олександр Зінченко.


«Український футбол має бути масовим і доступним, збірні — гордістю кожного українця, а клуби — сильними та ефективними», — озвучив свої пріоритети в роботі новообраний очільник УАФ.


За словами Андрія Шевченка, задля поновлення сили вітчизняного футболу, котрий неабияк постраждав від повномасштабного російського вторгнення, Україна планує впроваджувати найкращі світові практики та скористатися досвідом Хорватії, котра змогла вдало впоратися з наслідками балканської війни.


Категорично висловився очільник УАФ і проти наміру УЄФА повернути до міжнародних змагань молодіжні збірні рф.

 

«Я хотів би запросити до України всіх, хто ухвалює ці рішення, включно з президентом УЄФА Александером Чеферіном. Перш ніж він ухвалить рішення, нехай приїде до України і побачить усе. Завітайте до нас, поговоріть про наші проблеми — і після цього ухвалюйте своє рішення», — заявив Андрій Шевченко.