Біля Чернечої гори у Каневі заклали капсулу майбутнього «Храму серця»

04.10.2023
Біля Чернечої гори у Каневі заклали капсулу майбутнього «Храму серця»

Учасники Світового конгресу українців разом з президентським подружжям Ющенків прямують до Кобзаря. (Фото надане Шевченківським національним заповідником.)

На Тарасовій горі днями побували учасники Світового конгресу українців зі США та Нідерландів.

 

Разом з ними — третій президент України Віктор Ющенко з дружиною Катериною.


Як повідомляють у Шевченківському національному заповіднику, під час «круглого столу» «Канів. Шлях до себе» гості обговорили формування візії майбутнього повоєнного Канева, Черкащини та України загалом. Такий суспільний діалог, уточнюють, — своєрідне проєктування щасливого майбутнього нашої країни.


Того ж дня учасники «круглого столу» заклали в Нижньому парку біля підніжжя Чернечої гори капсулу майбутньої інсталяції «Храм серця».

 

У ній, окрім послання до майбутніх українців, і копія «Великого бурштинового серця України» як символу української незламності, привезена Галиною Симхі, очільницею Міжнародного благодійного фонду «Українська родина».

 

Оригінал «Великого бурштинового серця України» на початку війни пані Галина, коли рашисти увійшли в її рідну Бучу, закопала у промерзлу землю під дубом. Так уберегла від ворога, і наразі це серце є одним із символів української незламності.


Як розповідає «Україні молодій» Валентина Коваленко, в. о. директора Шевченківського національного заповідника, наразі з благодійним фондом «Українська родина» було підписано угоду про співпрацю.

 

«Наступного року будемо відзначати 210-ту річницю від дня народження Тараса Шевченка. Тож у рамках цієї річниці попередньо планується встановлення малої архітектурної форми «Храм серця». І нова інсталяція буде задіяна в туристичному маршруті заповідника», — говорить пані Валентина.


«Дякую Галині Симхі за ідею проєкту «Канів. Шлях до себе». Щиросерд­ного настрою додав третій президент України Віктор Ющенко. Спільно працюємо на Перемогу: зберігаємо і посилюємо духовні блокпости української України», — підсумовує в. о. директора Шевченківського національного заповідника.