Усе йде за планом. Залужний уперше показав відео свого візиту на передову

21.06.2023
Усе йде за планом. Залужний уперше показав відео свого візиту на передову

Одні користувачі впізнали в ній відомого персонажа із «Зоряних війн» Малюка Йоду, а інші впевнені, що йдеться про більш зрілого Ґрогу. (Фото з відкритих джерел)

Валерій Залужний, згадка про якого у путіна викликає рефлекторне заїкання, знову побував на передовій.

 

«Разом із начальником Генерального штабу Збройних сил України генерал-лейтенантом Сергієм Шапталою провели роботу в угрупованнях військ, які виконують найскладніші завдання у районах, де точаться найзапекліші бої, — повідомив він. — Операція продовжується згідно з планом».


За словами Головнокомандувача, противник, аби не допустити просування українських підрозділів, розгорнув систему фортифікаційних укріплень зі щільними мінуваннями місцевості та великою кількістю резервів. Проте наші воїни роблять усе можливе задля визволення української території.


Відео з Валерієм Залужним викликало ажіотаж у мережі ще й тому, що на його військовій формі з’явилася нова символічна нашивка.

 

Одні користувачі впізнали в ній відомого персонажа із «Зоряних війн» Малюка Йоду, а інші впевнені, що йдеться про більш зрілого Ґрогу. Але хоч би як там було, вже сама поява новини вкотре підкреслила цивілізаційну прірву між українськими військовими і рашистськими орками. Різниця просто вражаюча.

 

Водночас контрнаступ триває в надзвичайно складних умовах. За словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, окупанти підтягують резерви як на південь, так і на схід України і не відмовляються від мети вийти на кордони Луганської та Донецької областей.

 

«Потрібно розуміти, що ворог не здаватиметься легко, — повідомила вона. — Ми маємо налаштуватися, що це буде дуже жорсткий двобій. Власне, це зараз і відбувається. І не потрібно міряти результативність кілометрами або кількістю звільнених населених пунктів. Найбільші результати ще попереду».


Найзнаковішою перемогою ЗСУ за останній період стало звільнення села П’ятихатки у Запорізькій області силами 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади. Йдеться про комплексну операцію із застосуванням танків, ударних дронів та артилерії.

 

«П’ятихатки розташовані прямо на трасі 0812, що веде через М18 до Василівки, — прокоментував ситуацію військовий експерт Олександр Коваленко. — Сама ж Василівка входить до опорного трикутника окупантів у Запорізькій області — Василівка—Токмак—Мелітополь. Тобто, відкривається шлях до однієї з основних вершин оборони окупантів. Крім цього, П’ятихатки мають вихід через Жереб’янку на південь, а звідти роздоріжжя на захід і схід». Це село також було одним з опорних у планах наступу військ рф на Запоріжжя ще на початку року.


Артилерія ЗСУ продовжує нищити військові склади кацапів. Зокрема, рашистські логістичні центри недавно зрівняли з землею як мінімум у Мелітополі, Токмаку, Бердянську, Лазурному, Скадовську.

 

Але найбільш блискучою операцією експерти вважають зачистку базового складу у селі Рикове на Херсонщині, де зберігалося тисячі тонн пального та боєприпасів. Ця масштабна подія, на їхню думку, значно ослабить оборонну спроможність ворога.