На другому етапі «Діамантової ліги» одразу три українські легкоатлетки посіли призові місця

31.05.2023
На другому етапі «Діамантової ліги» одразу три українські легкоатлетки посіли призові місця

Другий рік поспіль Ярослава Магучіх виграла етап «Діамантової ліги» в Рабаті, підкоривши цього року планку на висоті 2,01 м. (Фото з сайту suspilne.media.)

Новий літній сезон майстриня стрибків у висоту Ярослава Магучіх розпочала з гросмейстерського результату, підкоривши позначку два метри на турнірі з серії World Athletics Continental Tour Gold у Кенії.

 

Із хорошим настроєм та внутрішнім відчуттям стрибати більше 21-річна українка переїхала з кенійського Найробі до марокканського Рабату і там знову показала свій екстраклас.


Столиця Марокко приймала другий етап «Діамантової ліги», до якого Ярослава підходила, сповнена чемпіонських амбіцій.

 

«Я дуже рада розпочати сезон «Діамантової ліги» саме у Рабаті, тому що минулого року я тут перемогла. Сподіваюся, цього року мій результат буде вищий, ніж рік тому, бо відчуваю, що готова до цього, я зараз у хорошій формі. Мій перший старт сезону в Кенії показав, що я готова до високих результатів», — сказала перед стартом Магучіх.


У 2022-му Магучіх перемогла в Рабаті з результатом 1,96 м. Натомість цьогорічний здобуток дніпрянки виявився значно колоритнішим.

 

Коли суперниці почергово брали стартові висоти (1,81 та 1,87 м), Ярослава розпочала змагання одразу з позначки 1,95 м. Узявши її з другої спроби, Магучіх таким чином одразу опинилася поза конкуренцією, адже нікому більше з її опоненток дотягнутися до цієї висоти не вдалося.


Приміром, українка Ірина Геращенко, котрій у підсумку дісталося «срібло», свої виступи завершила на позначці 1,91 м. Водночас для третьої українки в секторі — Юлії Левченко — підкореною виявилася взагалі скромна висота — 1,81 м, що дозволило посісти невисоке шосте місце.


Ну а Ярослава Магучіх, залишившись у секторі на самоті, взялася далі штурмувати планку на позначці  2,01 м. І з відчутною легкістю висота була взята.

 

«Я дуже щаслива стрибнути 2,01 м, установити рекорд змагань та найкращий результат сезону у світі. Це, очевидно, стимул для мене продовжувати та здобувати нові перемоги», — сказала після тріумфу українка. До слова, в нинішньому сезоні, окрім Магучіх, досі нікому у світі не вдавалося стрибати на два метри та вище.


Додамо, що в Рабаті разом з українськими висотницями на п’єдестал удалося також піднятися й стрибунці у довжину Марині Бех-Романчук. У секторі для стрибків потрійним вона з результатом 14,65 м стала другою.


«Знала, що можу більше, відчувала це. Але, коли підлаштовувалася і перестраховувалася, вийшло так, що 16 см недоступила до планки», — розповіла про свою призову спробу Марина.