Не словом, а ділом

30.11.2022
Не словом, а ділом

«Ні хвилини без діла». 23-й інженерно-позиційний полк в роботі.

24 лютого 2022 рік — день, коли українці прокинулися в іншій реальності.

 

Дата, яка поділила життя кожного на «до» та «після».

 

День повномасштабного вторгнення росії до України й низка питань у голові, а ключове: «А що ж далі?».


А далі війна... Безжальна та страшна, не така, яку показували в кіно, і не така, про яку читали на уроках історії.

 

В один момент зірвалися соціальні маски й одягнули каски нові герої нашого часу.

 

Понад вісім місяців наші захисники роблять все можливе та неможливе для того, щоб дати відсіч ворогу, відвоювати територіальні кордони та горизонти національної свободи.


Сьогодні особливу увагу я хочу звернути на 23-й інженерно-позиційний полк, який із самого початку війни стоїть на захисті півдня України: займається організацією фортифікаційних споруд, опорних пунктів та створює багаторівневу систему захисних рубежів.

 

Їхнє вміння правильно облаштувати та маскувати позиції, бліндажі рятують тисячі життів наших захисників.

 

Крім того, попри складні щоденні завдання щодо захисту нашого регіону, вони не забувають про мешканців Запорізької області.

Дорожньо-транспортну пригоду, коли перекинулася вантажівка з насінням,
допомогли «разрулити» бійці 23-го полку.


Іноді виникають ситуації, коли бійці полку виручають людей, що потрапили в халепу за мирною роботою, як це трапилося з водієм вантажівки, яка перекинулась.

 

На щастя, поруч опинилися підлеглі Дениса Закієва — комбата інженерного полку, які миттєво відреагували і прийшли на допомогу водієві.

 

Такі ситуації підтверджують, що людяність і небайдужість — у крові українців, а стереотип «Моя хата скраю…» зовсім не відповідає дійсності. Пишаюся тим, що знаю таких Людей і живу з ними в одній країні!


Від імені кожного свідомого українця хочу висловити слова подяки командувачу Сил підтримки Збройних сил України Дмитру Герезі, командиру полку Олегу Резуненку, командиру батальйону Денису Закієву та головному сержанту роти Олександру Верцінському!

 

Щиро дякую вам за мужність, людяність, за те, що відстоюєте незалежність України та захищаєте її інтереси, цілісність і гідність, твердо тримаєте позиції та відбиваєте напади ворогів, оберігаєте наш спокійний сон.


Бажаю вам та вашим побратимам здоров’я, невичерпної енергії та миру, щасливого майбутнього у вільній, незалежній, квітучій Україні!


Разом до перемоги! Слава Україні!

Аліна ПОГАРЬ