Гарячий листопад: на сході та півдні ЗСУ влаштували ворогу справжнє пекло

09.11.2022
Гарячий листопад: на сході та півдні ЗСУ влаштували ворогу справжнє пекло

Східний фронт і надалі залишається найгарячішою точкою війни. (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Спікери ворожої армії днями радісно повідомили про знищення у бою елітного 214-го спеціального батальйону ЗСУ — OPFOR, про який на росії вже почали складати легенди.

 

Мовляв, бій був справді дуже тяжким, але росіянам таки вдалося завершити героїчну історію знаменитого підрозділу.

 

Втім, як з’ясувалося, в цьому повідомленні правдою є лише факт самого бою на сході нашої країни. Решту традиційно притягнули за вуха.

 

«Ворог устиг відрапортувати про знищення батальйону. Але підрозділ продовжує успішно виконувати бойові завдання, — розвіяв черговий фейк головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. — Так пишеться нова переможна історія нашої держави і Збройних сил».
    

Водночас журнал Forbes повідомив про серйозні втрати у лавах 155-ї гвардійської морської піхоти росії, яка, за даними видання, представляє наразі найкращу частину армії рф.

 

«Приречена російська атака була націлена на український гарнізон у Павлівці, за 45 кілометрів на південний захід від Донецька. Гарнізон відбив атаку російських військ», — пише джерело з посиланням на Генштаб ЗСУ.
    

Цей бій тривав майже два дні, у ході якого згадана елітна бригада втратила 63 бійців. Не виключено, що такий розклад став можливим завдяки перевазі української сторони в артилерії, оскільки напередодні ЗСУ вдало атакувала аналогічні російські батареї на лінії постачання.

 

Повідомляється також, що 155-та бригада воює на території України від початку повномасштабного вторгнення. Протягом останніх місяців вона була ключовим з’єднанням на східному напрямку.
    

Тим часом східний фронт і надалі залишається найгарячішою точкою війни. За даними Ген­штабу ЗСУ, у вівторок поблизу Горлівки на Донеччині наші підрозділи завдали удару по району зосередження техніки ворога. Знищено 5 бойових машин, ще 4 — отримали пошкодження.
    

Біля Майорська щоденні втрати ворога становлять до 30 осіб убитими та понад 120 — пораненими. А в Лисичанську наші поцілили у батальйон кадировців. У результаті 30 вояків загинуло, 15 поранено.
    

На півдні ЗСУ також продовжують успішно демілітаризовувати армію противника точними артилерійськими ударами, але найбільша інтрига зберігається навколо визволення Херсона.

 

Наразі вся пропагандистська машина росії намагається переконати громадськість у необхідності відступу з цього міста. Але наші військові експерти переконані у тому, що таким чином ворог хоче заманити ЗСУ в пастку.

 

«Згадаємо історичні паралелі: у подібній ситуації були самі росіяни у січні 1995 року, коли штурмували Грозний, — каже полковник запасу Петро Черник. — Тоді чеченці створили ілюзію, що вивели свої війська з міст, прибрали блокпости. І чотири російські ударні колони дійсно зайшли у центр Грозного і навіть узяли президентський палац. Але з усіх боків невеликими групами їх оточили і знищили. Втрати особового складу і техніки були велетенські».
    

Аби уникнути подібної ситуації, Генштабу ЗСУ, на думку Петра Черника, краще обрати тактику поступової зачистки ворожих ланцюжків постачання зброї і продовольства.

 

«Рано чи пізно це угруповання буде виснажене, — вважає він, — а потім або потрапить до полону, або буде ліквідоване».