Мундіаль: збірна Ірану не співала гімн на знак протесту

01.09.2022
Мундіаль: збірна Ірану не співала гімн на знак протесту

На Чемпіонаті світу збірна Ірану не співала гімн країни перед матчем з Англією

Збірна Ірану з футболу на знак протесту не співала гімн своєї країни перед матчем на Чемпіонаті світу в Катарі проти Англії.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє «Радіо Свобода».

 

Перед грою капітан іранців Аліреза Джаганбахш, який виступає в нідерландському клубі "Феєноорд", сказав, що команда "колективно" вирішить, чи вдаватися до такого кроку на підтримку антиурядових протестувальників в Ірані.

 

Трансляція матчу, який розпочався о 15:00 за Києвом, показала, що 11 іранських гравців стояли незворушно та з похмурими обличчями, коли їхній гімн лунав на стадіоні в Катарі, зазначає видання.

 

Раніше гімн демонстративно не співали баскетболісти збірної Ірану.

 

Матч першого туру групового етапу чемпіонату світу закінчився з рахунком 6:2 на користь збірної Англії.

 

Команда збірної Росії з футболу не бере чусть у нинішньому турнірі, її виключили з числа учасників плей-офф у березні через війну РФ проти України. Водночас ніхто з російських спортсменів не виступав проти режиму Путіна.

 

Як повідомляла УМ, урочиста церемонія відкриття чемпіонату світу-2022 з футболу відбулася на стадіоні "Ель-Байт" в місті Ель-Хаур у Катарі у неділю, 20 листопада ввечері.

 

Після того, як у вересні поліція моралі іранської влади піддала катуванням 22-річну Махсу Аміні за нібито неналежне носіння хіджабу, що спричинило її смерть, у країні спалахнули масові протести.

 

Серед інших, дії протестувальників публічно підтримали окремі іранські футболісти.

 

В Ірані протестувальникам загрожує смертна кара.