Мундіаль-2022: у Катарі відкрили головне свято футболу, фото

22:57, 20.11.2022
Мундіаль-2022: у Катарі відкрили головне свято футболу, фото

Церемонія відкриття Мундіалю відбулася на стадіоні "Ель-Байт" в місті Ель-Хаур у Катарі. (Фото: fifa.com)

Урочиста церемонія відкриття чемпіонату світу-2022 з футболу відбулася на стадіоні "Ель-Байт" в місті Ель-Хаур у Катарі у неділю, 20 листопада ввечері.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє ФІФА та світові ЗМІ.

 

Головними героями відкриття стали оскароносний американський актор Морґан Фріман та соліст південнокорейського гурту BTS Чонгук.

 

 

Паралельно з низкою скандалів навколо мундіалю в Катарі, пов'язаних із порушеннями прав людини, одними з головних меседжів церемонії відкриття стали розмаїття та єднання, а також тема мрійництва.

 

Талісманом турніру став персонаж, який має вигляд традиційного арабського головного убору – куфії.

 

 

Церемонія завершилася привітанням від еміра Катару Таміма бін Хамад Аль Тані та традиційним шоу феєрверків.

 

Що цікаво, вже після відкриття саме країна-господар Мундіалю - Катар стала першою збірною в історії світового футболу, яка програла матч-відкриття на домашньому ЧС.

 

Матч-відкриття чемпіонату світу з футболу закінчився перемогою збірною Еквадору над господарями турніру з Катару з рахунком 0:2.

 

Відтак господар чемпіонату світу вперше зазнав поразки у матчі-відкритті домашнього Мундіалю. У 22-х попередніх випадках господарі здобули 16 перемог та звели 6 зустрічей до нічиєї.

 

 

Еквадорці стартували на своєму третьому Мундіалі, раніше виходивши до плей-оф одного разу - на ЧС-2006 у Німеччині, де південноамериканська команда вилетіла від Англії. Катар дебютував у фінальній частині чемпіонатів світу, автоматично пройшовши до групового раунду ЧС-2022 як господар турніру.

 

Переможець матчу мав очолити таблицю квартету "А", де також гратимуть Нідерланди та Сенегал. Очна зустріч двох інших команд групи запланована на понеділок, 21 листопада.

 

Як повідомляла «УМ», Україна, Іспанія та Португалія офіційно подали спільну заявку на право проведення фінальної частини Чемпіонату світу з футболу 2030 року.