Зеленський: премія Черчилля і аплодисменти пустому піару

18.08.2022
Зеленський: премія Черчилля і аплодисменти пустому піару

Зеленського відзначили премією Міжнародного товариства Вінстона Черчилля за лідерство. (Фото з відкритих джерел)

Як відомо, президента України Володимира Зеленського відзначили премією Міжнародного товариства Вінстона Черчилля за лідерство.


З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Зеленський почав набувати популярності на Заході.

 

Хоча в західних столицях йому симпатизували з перших тижнів президентства, однак чим довше Зеленський при владі, тим більше претензій до нього накопичувалося.


Рік тому звучала «глибока стурбованість» держсекретаря США Блінкена через спірне рішення про зміну керівництва «Нафтогазу».

 

Чи, скажімо, розчарування ЄС зволіканнями з конкурсом на посаду антикорупційного прокурора.


У приватних розмовах на Заході говорили про відсутність досвіду. Звертали увагу і на брак політичного лоску.

 

Але оскільки нам в Україні не до лоску, то й ейфорія Заходу залишилась для більшості з нас майже непоміченою.

 

Водночас премія Черчилля спантеличила, бо всередині країни чим далі йде війна, тим більше відкривається або зрадницьких, або непрофесійних кроків чинної влади.

 

І хоча Вінстон Черчилль виграв війну, але програв перші повоєнні вибори, хоч пізніше й узяв реванш, Зеленському дорости до британського світоча державної політики ніяк не вдасться.


Довіра до чинного президента в Україні падає, попри всі феєричні спічі, навіть у тих, хто його підтримував на виборах.

 

І річ не лише у фальші його висловлювань, він має антиукраїнські погляди, принципи і діє протилежно заявленому.


Одне він каже для міжнародної арени, інше — для внутрішньої; одне — для «ватної» аудиторії, інше — для патріотичної. І таким чином кожна аудиторія аплодує пустому піару.


Міжнародні партнери вже не мовчать про провали, зраду, агентів кремля в оточенні, але свою різку для шмагання колективний Захід сховав до закінчення війни.   

Операція «Буратіно»

Отже, скільки б Зеленський не цитував геніального політика, співмірності це не додає.
    

Почнімо з того, що Черчилль обійняв посаду високого державного управлінця після 40 років плідної, напруженої державної та парламентської роботи.
    

Зеленський зайняв пост президента України, не маючи поняття зеленого про державне управління.
    

Черчилль зобов’язаний успіхом своєї політичної кар’єри винятково своєму літературному, ораторському таланту та працелюбності.
    

А ким би був Зеленський без головного диригента операції «Буратіно», головного режисера квартального шапіто — Ігоря Коломойського, який зробив свого протеже найупізнаванішою людиною у країні?
    

Черчилль до приходу в політику був справжнім воїном. Завоював симпатію британців саме своєю звитягою. Він воював на чотирьох континентах. Зеленський відомий як актор-комік, котрий не має навіть навчального бойового досвіду.


Скорочення армії й озброєння

Черчилль протягом усієї своєї політичної кар’єри затято збільшував військові бюджети, прагнув до розробки нових видів озброєнь. Він виступав категорично проти політики замирення з Гітлером.

 

Тоді як Зеленський прийшов до влади на хвилі своїх пацифістських слоганів: «потрібно перестати стріляти», «знайти мир в очах путіна», головне — «закінчити війну в своїй голові».

 

Зеленський виступав категорично проти збільшення військового бюджету, проти розширення оборонного замовлення, скорочував армію на рекордну кількість військових, розформовував критично необхідні для оборони держави підрозділи — як-от танкову бригаду на північному напрямку, яка мала захищати Гостомель.
    

Черчилль сам випробував нові моделі літаків. Був фанатом танків. Саме завдяки йому британська держава у Першу світову війну отримала нові зразки танків, які наводили жах на супротивника.

 

За Зеленського було скорочено штат військової авіації. Хоча саме вона вважається військовою елітою нації. Зе зупинив серйозні проєкти артилерійського та ракетного озброєння: «Богдана», «Вільха», «Грім» та «Нептун».

 

Було припинено розробку найперспективнішого ракетного комплексу «Стугна». Робочий колектив, який розробляв цю систему, перейшов на одноденний робочий тиждень. І це лише для того, щоб виготовляти «Стугни» для іноземних армій, а не для української.

 

І коли в першу годину повномасштабної війни політики Сергій Пашинський та Тетяна Чорновіл вивезли «Стугни» зі складів за декілька годин до того як склад у Макарові розбомбили російські ракети, щодо них відкрили кримінальні провадження! Які досі не закрито.
    

Черчилль особисто ініціював та постійно контролював розвідувальні операції британської армії, зокрема проєкт «Енігма», який дозволив розшифровувати телеграми німецького генштабу.

 

А управління Зеленського зірвало найуспішніші операції українських спецслужб, що дало підстави ще раз звинувачувати вище керівництво в злочинній професійній недбалості або навіть у злочинному саботажі.


Зелене світло кремлівським агентам впливу

Черчилль рішуче боровся з ворожою німецькою агентурою на території Британської імперії. А в Україні агенти російського впливу вже після повномасштабного вторгнення продовжили свою діяльність. Зокрема такі, як Демченко, Дубінський чи Портнов.

 

Коли у тимчасово окупованих українських регіонах знищували українських патріотів, знайдених за списками Портнова, він продовжував спокійно мешкати в Україні під охороною вітчизняних спецпризначенців.

 

Наявністю цих списків у руках російських військових вихвалявся навіть сам путін за день до початку агресії, обіцяючи показати нам «справжню декомунізацію». Саме Портнов був ініціатором створення фільтраційних таборів.
    

Він про них писав ще до інавгурації Зеленського: «Друзья, для будущих фильтрационных целей наша команда начинает комплекс мер по идентификации активистов и остального бродячего преступного отребья».

 

Однак ні проти самого Портнова, ні проти його агентів впливу не порушено жодної кримінальної справи. А його друзі й колеги — Смирнов і Татаров — залишаються на своїх посадах в ОП.

 

Так само, як і глава офісу президента Єрмак, на якого вже й дошкільнята тицяють пальцями як на того, хто хоче вести на заклання їхнє майбутнє.


Підготовка до придушення акцій непокори

А от кого Зеленський ретельно вичищав із державних посад,  так це прибічників п’ятого президента Порошенка. Зокрема, у своєму першому популістському законі про очищення влади серед запропонованих на люстрацію були керівники оборонних підприємств.

 

Серед яких учений Олег Коростельов — розробник «Вільхи», «Нептуна», «Скіфа». І показово, що першим анонсував цей проєкт саме заступник адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов.
    

Напередодні війни Зеленський готується не до боротьби з найнебезпечнішим ворогом людства, а до придушення своїх політичних опонентів.

 

Саме 12 лютого Зеленський перебував у Херсоні, контролюючи проведення навчань підрозділів МВС із боротьби з громадськими заворушеннями. Тобто про будівництво та відновлення фортифікаційних споруд не йшлося взагалі.

 

У рамках цих навчань у населення Херсонщини було вилучено мисливську зброю, і в результаті бійці тероборони та активісти зустрічали ворожі танки лише коктейлями Молотова.
    

Друге, що цікавило Зеленського, — це контроль роботи туристичного хабу, адже по бездоганному шосе мали курсувати шатли. І саме для цього було демонтовано інженерні споруди Чонгарської зони оборони, деактивовано мінні поля, військові частини прикриття розформовано або відведено.

 
Чесної розмови немає 
    

На початку війни у своїх промовах Зеленський цитував Черчилля: ми будемо битися на морях і узбережжях. Однак Черчилль чесно попереджав своїх співвітчизників, що не може нічого їм обіцяти, крім крові, поту та важкої праці. Зеленський обіцяв співвітчизникам травневі шашлики.
    

Черчилль  мав  достатньо  муж­ності і сили, щоб  перепросити за образливі вислови щодо Махатми Ганді чи жінок-феміністок, стосовно представників інших релігій, національних меншин чи народів, котрі дозволив собі ще до прем’єрства.

 

А Зеленський не попросив вибачення ні за «Україну-повію», ані за «томос-термос», ані за «сеньйор голодомор», ані за українську армію, яку на сцені «95-го кварталу» зображували в образі тупого барана, ані за ебонітові палички, якими пропонував спробувати бити мітингувальників на Майдані, ані за те, що збирався звільняти місця у львівських туалетах словами «Слава Україні!».


Війни не буде! НАТО, дайте зброю!

Перед початком повномасштабного російського вторгнення, попри достатню кількість доказів від провідних служб розвідок союзників, Зеленський заперечував російську загрозу і пропонував західним політикам не сіяти паніки, не нагнітати, не відлякувати інвесторів.

 

А в перші дні вторгнення він кардинально змінив свою риторику й почав істерично вимагати від Заходу все більше й більше зброї. І у своїх екзальтованих промовах Зеленський дозволяв собі звинувачення на адресу Байдена — чому ми досі не в НАТО?

 

Хоча за понад два роки свого правління навіть не призначав посла України до НАТО, а війна у нас іде з 2014 року. Жодного разу президент Зеленський не відвідав щорічну асамблею НАТО. І в цьому також вбачається різкий контраст із поведінкою Черчилля.
    

Черчилль був ввічливим і гранично уважним до своїх американських партнерів. Він учив напам’ять рядки з улюблених творів Теодора Рузвельта.

 

Саме завдяки гарним дружнім стосункам між Черчиллем та Рузвельтом Британська імперія отримала беззастережну як фінансову, так і матеріальну допомогу від союзника по антигітлерівській коаліції.

 

А в нас стовідсотково підконтрольна Зеленському прокуратура після інавгурації нинішнього президента Байдена відкрила ще два кримінальні провадження щодо американського президента як обвинуваченого.


Опонентів — за ґрати

У роки Другої світової війни для збереження національної єдності Черчилль призначив керівника опозиційної лейбористської партії на посаду віцепрем’єра. Зеленський порушив понад 130 кримінальних справ проти свого головного політичного опонента — Петра Порошенка.
    

Напевне, за понад 60 років активної політичної діяльності Черчилль припускався бага­тьох помилок. Але він завжди мав мужність виправити ці помилки та перепросити за них.
    

Єдиний штрих вказує, що Зеленський нібито визнає свої помилки, — це написи на грудях на футболках у членкинь зеленої команди ВР «Маю право на помилку», у яких вони танцювали, жартуючи над своєю недбалістю.

 

Але ці помилки, ця недбалість дуже дорого коштують українському народу. Це тепер 10 мільйонів біженців, це десятки, сотні тисяч жертв від проґавленого коронавірусу, а потім — російського нападу.
    

Цитати з промов Вінстона Черчилля не здатні зробити з посереднього політика надзвичайно ефективну, шляхетну, провідну політичну постать. А тому зважуймо на терезах справедливості справи честі і слова пустого піару.