Буряковий сік: для кого буде корисний, а кому вживати не варто

23.11.2021
Буряковий сік: для кого буде корисний, а кому вживати не варто

Сік із червоного буряка — природний еліксир. (Фото з сайту aeu.top.)

Червоний буряк — справжній «скарб» для здоров’я.

 

Буряковий сік добре пити і для профілактики, і для лікування бага­тьох недуг, зокрема запалення печінки (холециститу), закрепів.

 

Лікарі радять вживати по пів склянки бурякового соку натщесерце, за одну годину до сніданку.


Людям, які потребують комплексної терапії при пухлинних захворюваннях, лікарі радять пити по пів склянки бурякового соку 5-6 разів на день за 15 хвилин до їди.

 

Цей напій дуже корисний при анемії (недокрів’ї), артеріальній гіпертензії (підвищеному тиску) та атеросклерозі судин. При таких захворюваннях слід вживати суміш бурякового і морквяного соків у пропорції 1:4 по пів склянки 3-4 рази на день.


Зверніть увагу: якщо у вас є каміння в сечовому міхурі або нирках, то у комплексній терапії також стане в пригоді червоний буряк.

 

Фахівці радять вживати суміш соків, приготовану з однієї частини бурякового, двох частин морквяного і двох частин огіркового соків. Пийте цю суміш по пів склянки за 30 хвилин до їди двічі-тричі на день.


При порушеннях менструального циклу та під час клімаксу добре пити суміш соку чорної редьки і буряка тричі на день між прийомами їжі, приготувавши її в пропорції 1:1.


Але майте на увазі, що буряковий сік лікарі не рекомендують вживати при пієлонефриті, виразковій хворобі дванадцятипалої кишки і шлунка, а також при гломерунефриті. Тому найкраще перед початком терапії порадитися зі своїм сімейним лікарем.