Бальзам для душі: на черкаському Хрещатику успішно провели книжковий фестиваль

05.10.2021
Бальзам для душі: на черкаському Хрещатику успішно провели книжковий фестиваль

Маленька Надійка з книгами, про які мріяла. (Фото автора та Юлії Фомічової.)

У Черкасах успішно завершився традиційний книжковий фестиваль, котрий тривав три дні — з 1 по 3 жовтня в обласній філармонії по вулиці Хрещатик.

 

На цьому фестивалі, четвертому за рахунком, зібралися відомі українські майстри пера та їхні читачі — любителі паперової книги не лише з Черкащини, а й з усієї України.


Організатори дійства на чолі з черкащанкою Людмилою Фіть зуміли комфортно облаштувати оригінальні локації, де була змога зустрітися і поспілкуватися з письменниками, ознайомитися з новинками книговидання, послухати лекції, зробити світлину на пам’ять в оригінальних фотозонах.


Серед майстрів слова, які побували у Черкасах, — Андрій Кокотюха, Вахтанг Кіпіані, Яніна Соколова, Ірен Роздобудько, Володимир В’ятрович, Сашко Лірник, Тамара Горіха Зерня та багато інших. Кожен читач (і не лише дорослий, а й маленький) мав змогу послухати свого письменника.


«Книжок купили, автографів назбирали, у жовтій курточці із Жовтим псом сфотографувались.

 

«Мам, а може, ше трохи книжок прикупимо, бо наступний фестиваль буде не скоро», запитувала моя донька Надійка», — говорить черкащанка Юлія Фомічова, яка прийшла на книжковий фестиваль iз двома донечками.


Юлія каже, що не пропустила ще жодного фестивалю, на яких традиційно купує винятково дитячу літературу.


«І попри те, що мої діти маленькі, вони вже теж знають, що таке книжковий фестиваль, і заздалегідь знали, які саме книжки вони хочуть придбати, — і ми їх придбали. Тож найбільший плюс в організації, що захід для читачів різних вікових категорій — навіть для тих, хто ще не вміє читати. Адже презентації дитячих книжок в ігровій формі — це чудовий спосіб залучати дітей до читання, любові до книжок і літератури», — наголошує Юлія Фомічова.


До речі, у соціальних мережах читачі активно діляться враженнями та світлинами з 4-го Черкаського книжкового фестивалю, називаючи його «бальзамом для душі».

 

Зокрема, зазначають, що це подія тепер уже далеко не регіонального значення, на ній було все продумано до деталей: оригінальні сучасні фотозони, опіка і допомога волонтерів, захопливі лекції і презентації.


Письменниця Ірен Роздобудько називає книжковий форум у Черкасах розкішним, змістовним,  насиченим і стильним та дякує команді і Людмилі Фіть за таку важливу справу і справжнє свято.


Нагадаємо, цей проєкт реалізується в межах партнерської програми «Культура. Туризм. Регіони» Українського культурного фонду та Державного агентства розвитку туризму України.