Аналітичний матеріал перед Євро-2020: збірна України зіграла внічию з посередньою командою Бахрейну

25.05.2021
Аналітичний матеріал перед Євро-2020: збірна України зіграла внічию з посередньою командою Бахрейну

Збірній України в Харкові не вдалося здолати посередню команду Бахрейну. (Фото пресслужби УАФ.)

Результати контрольних матчів для тренерського штабу ніколи не стоять на першому місці.

 

Готуючись до важливих стартів, насамперед команди працюють над тактичними схемами, комбінаціями, ігровими моделями.

 

А коли «товарняки» доводиться грати ще й під навантаженням, підсумкові рахунки таких матчів узагалі відступають на другий план.


У цьому контексті нічию збірної України, котра активно готується до фінальної частини Євро-2020, зі скромним Бахрейном не варто сприймати як надзвичайну подію, особливо зважаючи на те, що в грі не були задіяні провідні «легіонери» синьо-жовтої команди.


Однак, враховуючи, що це була вже четверта поспіль мирова команди Андрія Шевченка, стає тривожно щодо ігрового тонусу «синьо-жовтих» напередодні важливого міжнародного турніру.


Попередній чемпіонат Європи українська збірна завершила без здобутих очок та забитих голів.

 

Без сумніву, нинішній очільник «синьо-жовтих» добре пам’ятає «сухі» поразки командам Німеччини, Північної Ірландії та Польщі на ЧЄ-2016, адже їздив на французьке Євро в статусі помічника головного тренера (Михайла Фоменка).


Нині Андрій Миколайович уже персонально відповідає за результат національної збірної. І гра з Бахрейном покликана допомогти тренерському штабу Шевченка якомога краще підготуватися до відповідальних стартів.


До початку офіційних змагань «синьо-жовті» зіграють іще два товариські матчі — з Північною Ірландією (3 червня) та Кіпром (7 червня) — і там Шевченко, думається, буде більш наполегливо вимагати від підопічних переможного результату.

 

Відчути напередодні Євро-2020 смак перемоги — важливе й принципове для підопічних Шевченка питання.


Поки ж наставник «синьо-жовтих» констатує, що після поєдинку з Бахрейном він отримав чималу порцію даних для аналізу.

 

«Перед початком збору ми провели тестування, й дехто з хлопців дуже сильно відставав від своїх кращих показників. Сьогодні всі грали з датчиками, тож ми отримали можливість для об’єктивного аналізу», — зазначив Шевченко.


За словами очільника української збірної, у грі проти Бахрейну багато футболістів виглядали втомленими.

 

Однак, як наголосив Шевченко, це те, через що мають пройти футболісти. У першому контрольному тесті наставник задіяв велику кількість гравців київського «Динамо», й завдяки голу кращого бомбардира «біло-синіх» Віктора Циганкова збірній України вдалося врятуватися від поразки.


У найближчі дні у вітчизняних збірників буде невеликий перепочинок. Коли ж у команду ввіллються легіонери, тренувальний процес закипить iз новою силою.
При цьому Шевченко наголошує, що з заявкою на Євро-2020 він визначився на 95%. Тепер тренерському штабу залишилося небагато — прищепити команді переможну гру.

ТАБЛО

Товариський матч


Україна — Бахрейн — 1:1 (Циганков, 90+1 — Дхія, 75 (пен.); У: Трубін, Миколенко, Матвієнко, Кривцов (Попов, 64), Тимчик (Караваєв, 78), Макаренко (Сидорчук, 64), Степаненко (Судаков, 46), Шапаренко, Марлос, Бесєдін (Довбик, 46), Зубков (Циганков, 46)).