Депутат міськради Харкова тримає вдома африканського лева і їздить з ним на ділові зустрічі

02.04.2021
Депутат міськради Харкова тримає вдома африканського лева і їздить з ним на ділові зустрічі

Саїд Джавид і його африканський лев.

Уже понад три роки у родині депутата Харківської міськради Саїда Джавида проживає справжній африканський лев.

 

Він не просто вільно розгулює заміським помістям, а й їздить із господарем на... ділові зустрічі. Причому ця традиція — не забаганка, а реальний спосіб гуманного поводження з твариною.

 

«Під час виборів я виїжджав із дому рано-вранці і повертався пізно вночі, — пояснив ситуацію власник дикої кішки.

 

— Рідні кажуть, що він міг увесь день лежати й дивитися на паркан, чекаючи мого повернення». Тож, аби сентиментальний домочадець не страждав, пан Джавид бере його з собою.


Чотирилапого члена своєї родини депутат називає Красунчиком. Лев ще досить молодий, тому поки що не має розкішної гриви.

 

 

Натомість у нього є справжній паспорт, медична картка з усіма щепленнями, персональний блог у соціальних мережах і два постійні опікуни, які перебувають біля нього фактично цілодобово.

 

Періодично з-за кордону Саїд запрошує спеціальних дресирувальників. Крім цього, за левом постійно спостерігають відеодатчики модернізованої охоронної системи.


Апетит у Красунчика — нівроку: щодня з’їдає по 7 кілограмів м’яса. У неділю йому влаштовують розвантажувальний день. Утім, як з’ясувалося, свої харчі хижак їсть недаремно, оскільки вже самою своєю присутністю в помісті замінює двох охоронців.


Та й в емоційному сенсі він — справжня знахідка. «Улюбленою грою Красунчика є боротьба, — каже депутат. — Якщо він програє, то може увесь день нічого не їсти. Йому потрібно, аби програв саме я. Загалом, леви — дуже сильні і стійкі, тому ми часто боремося, граючись, реалізуючи свою енергію винятково позитивно, а не в агресивному прояві. Він більше, аніж просто лев. Він — моя душа».


У депутатській декларації Саїд назвав Красунчика «африканським левом чипованим», зарахувавши його до категорії «Цінне нерухоме майно».

 

Таким чином улюбленець родини потрапив до одного переліку разом з автомобілем Bentlеy, будинком та квартирами у Харкові та Одесі. Крім цього, депутат міськради від ОПЗЖ має 5 мільйонів доларів готівкою.


До свого депутатства Саїд Джавид був радником покійного Геннадія Кернеса з питань нацменшин. Наразі він очолює «громадську організацію «Спілка афганців України».