Додадуть бадьорості і настрою: топ «енергетично насичених» продуктів

10.03.2021
Додадуть бадьорості і настрою: топ «енергетично насичених» продуктів

Шоколад додасть наснаги і допоможе сконцентруватися. Однак міра не завадить! (Фото з сайта crimea.kz.)

Весняна погода нестабільна, відтак метеозалежним доводиться несолодко.

 

Постійно хочеться спати, важко зосередитися навіть на дрібницях...

 

Зазвичай виручає кава, але цей смачний напій додає енергії на короткий час, а потім настає виснаження, яке ще більше гнітить.

 

До того ж дієтологи наполегливо переконують, що надмірне споживання кави — не зовсім безпечне для здоров’я. Як бути?

 

Виявляється, можна збадьорити себе і без ароматного напою з кавоварки. Фахівці зі здорового харчування називають десять продуктів-енергетиків, із якими варто зав’язати «добрі стосунки».

 

Споживання їх сприятиме нашій продуктивності і поліпшить настрій. Отже, беремо на замітку...


Мигдаль. Це відоме джерело вітаміну Е і магнію, а саме ці мікроелементи роблять нас бадьорішими.


Шоколад. Хоч у ньому є трохи кофеїну, він не викликає такого сплеску енергії, як кава. Натомість додасть наснаги, допоможе сконцентруватися. Тільки пам’ятайте, що шоколад має бути чорним, із вмістом какао щонайменше 75%. І — не більш як два «кубики» за один раз.


Гранат. Він містить вітаміни А, В, С, Е, Р, кальцій, магній, калій, марганець, кобальт. Словом, цей фрукт — справжня скарбниця корисних речовин.

 

Гранатовий сік наповнює енергією, підвищує опірність різним інфекціям, поліпшує апетит. Бодай половинка граната в день додасть вам сили долати труднощі, запевняють лікарі.


Червоний перець. Гострі приправи стимулюють обмінні процеси в організмі, поліпшують травлення, таким чином заряджають бадьорістю.


Грецький йогурт. Так називається сорт кисломолочного продукту. Цей продукт багатий на протеїни, але, на відміну від звичайних йогуртів, містить набагато менше лактози і вуглеводів.


Попкорн. Печена кукурудза має багато клітковини і вуглеводів, тому може бути добрим «енергетиком» — як для дорослих, так і для дітей.


Шпинат. Завдяки високому вмісту заліза зміцнює організм, «проганяє» сонливість і дратівливість.


Цільнозерновий хліб. Сніданок із хлібом, випеченим із цільного зерна, дасть вам заряд бадьорості, якого вистачить на цілий день.


Чорниця. Ці ягоди — чудове джерело антиоксидантів, які сприяють продуктивній роботі мозку.


Пророщена пшениця. Вона містить вітаміни Е, групи В, залізо, кальцій, фосфор, магній. Регулярно додаючи паростки пророщеної пшениці до страв (салатів, каш), ви збагатите організм лецитином, що вкрай важливий для функціонування нервової системи.