Крижана дорога: у Харкові через ожеледицю 113 аварій за добу

15.12.2020

Міст на проспекті Лева Ландау став у вихідні дні епіцентром жахіття, яке принесла з собою до Харкова суботня ожеледиця.

 

Тут усього за добу сталося понад 10 автомобільних аварій, в одній з яких зіткнулося одразу дев’ять автівок.

 

На щастя, всі учасники ДТП відбулися лише синцями, але загальна статистика НП побила всі попередні рекорди.

 

Як повідомила пресслужба Національної поліції в Харківській області, за ту ж таки добу в регіоні загалом сталося 113 аварій, у ході яких водії врізалися у стовпи й злітали на узбіччя, втрачаючи через суцільну кригу керування транспортними засобами. А в селі Таранівка Зміївського району одна з автівок збила літнього чоловіка, якому довелося надавати медичну допомогу.


До речі, травмпункти наразі теж переповнені. За інформацією директора Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Віктора Забашти, за дві останні доби «швидка» отримала 87 звернень, пов’язаних із різноманітними травмами.

 

Більшість постраждалих зверталися з розтягненнями, забоями, закритими переломами вилкових та променевих кісток рук. Близько 80 чоловік довелося госпіталізувати.


За інформацією комунальних служб, на дорогах міста у вихідні працювали 203 одиниці техніки, які розсипали 624 тонни технічної солі.

 

Утім покращення ситуації поки що чекати не доводиться, адже вчора мокрий сніг iз дощем буквально засипав населені пункти Богодухівського, Красноградського та Харківського районiв. Новий циклон прийшов iз боку Полтави й невдовзі накриє весь регіон. За даними синоптиків, негода відступить лише в середу.