Вибори минули, мера немає: Геннадій Кернес досі не з'явився у Харкові

13.11.2020
Вибори минули, мера немає: Геннадій Кернес досі не з'явився у Харкові

Днями в інформаційному просторі Харкова з’явилася новина про те, що місцеве управління Нацполіції оголосило новобраного мера Геннадія Кернеса у розшук і навіть відкрило відповідне кримінальне провадження. Втім уже за годину публікація із сайта відомства зникла.

Пізніше поліцейські публічно виправдалися. Мовляв, із відповідною заявою до них звернувся мешканець Харкова, тому вони змушені були виконати усі відомчі формальності.

Але наразі справу закрито, оскільки місцезнахо­дження її фігуранта і так відомо.  

У міськраді на нові випади нескорених конкурентів відреагували з певною іронією.

«Гумор приходить поступово. Бо коли його «поховали» вперше — було не до жартів, — прокоментував ситуацію директор Департаменту зв’язків із громадськістю Юрій Сидоренко. —  А коли це вже п’ятий чи шостий раз стається, то інакше, як iз гумором, ставитися до цього неможливо. До першої сесії, яка відбудеться не пізніше середини грудня, він має бути тут».

Оптимістичним прогнозом із приводу повернення Геннадія Кернеса поділився і його перший заступник Ігор Терехов. За його даними, новообрані депутати планують зібратися 20 грудня. До цього часу мер має намір приїхати до міста. Сценарій його зустрічі вже попередньо готується. 

«Геннадій Адольфович, ви самі побачите, повернеться, вийде на екрани, виїде з Берліна, потім зустрічатимемо його в аеро­порту, — сказав пан Терехов. — Я пропоную ЗМІ, нашим політичним опонентам, якщо такі є, перегорнути сторінку, зарити сокиру війни і почати роботу з чистого аркуша. Ми будемо розмовляти, домовлятися про спільну кон­структивну роботу. Відповідно, на місцях буде те саме».

Після оголошення мера у розшук традиційно активізувався його друг, бізнесмен Павло Фукс. Із його подачі інтернет облетіло нове фото Геннадія Кернеса з німецької клініки «Шаріте». І хоча на знімку міський голова мав не надто здоровий вигляд, підпис світлини виявися досить оптимістичним. «Передаю привіт усім харків’янами. І окремий привіт усім, хто мене загубив».

До речі, у всеукраїнському рейтингу новообраних мерів пан Кернес посів шосте місце, оскільки за нього проголосувало трохи більше 60 відсотків виборців. Цю посаду він обійматиме вже втретє. Причиною популярності міського голови експерти називають його пильну увагу до іміджевих проєктів. Тобто харків’янам подобаються реконструйовані парки, хоча при цьому вони не надто переймаються космічною вартістю проведених реконструкцій.

Скажімо, останній раз жителі міста бачили мера 23 серпня, коли той відкривав черговий фонтан вартістю 138 (!) мільйонів гривень. А поруч уже кілька років триває розбудова міського зоопарку, де чиновники примудрилися «закопати» більше 2 мільярдів. Лише один океанаріум тут забрав у місцевої громади 500 мільйонів гривень.