Відлуння Карабаху: у Харкові двоє молодиків обстріляли Почесне консульство і культурно-інформаційний центр Азербайджану

10.11.2020

Війна у Нагірному Карабасі несподівано нагадала про себе у Харкові.

Невідомі зловмисники днями випустили вісім куль по вікнах та дверях консульства і культурного центру Азербайджану.

Інцидент стався вночі, тому в будівлях, на щастя, нікого не було. Камери спостереження зафіксували двох молодиків зi зброєю, що нагадує пістолет, оснащений глушником.

За цим фактом правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження і кваліфікують подію як хуліганство із застосуванням зброї.

Якщо нападники будуть знайдені, вони можуть бути засу­джені на термін від трьох до семи років. За розпорядженням міського управління Нацполіції консульства Азербайджану та Вірменії взяли під цілодобову охорону.

Водночас міністерство закордонних справ Азербайджану вже розповсюдило заяву, в якій харківський інцидент розглядається «у контексті погроз радикальних сил» противника.

«Ми рішуче засуджуємо погрозливі й небезпечні для життя напади радикальних вірменських сил на азербайджанських дипломатів за кордоном, а також на членів місцевої азербайджанської спільноти, — йдеться у повідомленні. — Відповідні органи нашої країни будуть взаємодіяти з місцевими правоохоронними органами зарубіжжя, аби притягти до відповідальності винуватців у таких злочинах».

Прокоментував подію також керівник азербай­джанського культурно-інформаційного центру Харкова, відомий скульптор, народний художник України Сейфаддін Гурбанов.

«Я не знаю, хто це зробив, — сказав він. — Я живу тут 35 років і ніколи не стикався ні з чим подібним. Не хочу нікого звинувачувати та привертати зайву увагу, адже ми з усіма дружимо. Тут працюють галереї, виставки, ми відкрили центр, аби люди могли знайомитися з азербай­джанською культурою».