У Черкасах у другий тур виборів вийшов чинний мер і представник «Голосу»

27.10.2020
У день виборів на Черкащині всі 1086 дільниць, на яких публічну безпеку та порядок охороняв 1251 поліцейський, розпочали свою роботу вчасно.
 
Загалом, за попередніми даними, у місцевих виборах узяли участь 35,7% виборців, що свідчить про невисоку явку, яка зменшилась у порівнянні з попередніми місцевими виборами 2015 року приблизно на 10-15%. 
 
Як повідомив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, на виборах в обласному центрі взяли участь близько 30% містян.
 
За даними паралельного підрахунку голосів, чинний мер Анатолій Бондаренко набрав 40% голосів черкащан, представник «Голосу» Віктор Євпак — близько 19%, кандидат від «Слуги народу» Віталій Ільченко — майже 12%.
 
«Черкащани вирішили, що буде другий тур. Це їхня воля. Ми готові працювати, нам є що сказати. Попереду багато роботи, і я впевнений, що Черкаси стануть найкращим містом країни», — зазначив у відеозверненні до своїх виборців Анатолій Бондаренко.
 
Підрахунок голосів ви­борців до Черкаської міської та обласної рад наразі триває, тож його результати обіцяють оприлюднити пізніше.
 
Але за результатами екзитполу, проведеного спільно «Савік Шустер Студією» і телеканалом «Україна 24» з використанням інструментів соціологічної компанії Liberty Report, приміром, до міської ради проходять шість партій: «Слуга народу», «За майбутнє», «Голос», «Європейська Солідарність», ВО «Черкащани» та «Опозиційна платформа — За життя».
 
Як інформує Черкаська обласна організація Комітету виборців України, суттєвих порушень на місцевих виборах у Черкаській області, які могли б вплинути на результати голосування, не зафіксовано. n