У мерії Харкова вдруге спростували чутки про смерть Геннадія Кернеса: але на вибори не приїде

23.10.2020
У мерії Харкова вдруге спростували чутки про смерть Геннадія Кернеса: але на вибори не приїде

Найрейтинговiший кандидат на посаду мера Харкова Геннадій Кернес продовжує лікуватися в німецькій клініці Шаріте і навряд чи в неділю з’явиться на ви­борчій дільниці.
 
Відсутність будь-якої точної інформації про стан здоров’я хворого змушує інших кандидатів добувати новини підпільним шляхом. 
 
Так, днями, вже вдруге за останній місяць, хтось поширив звістку про смерть чинного міського голови, звинувативши команду іменного блоку в приховуванні правди.
 
Цей фатальний «діагноз» миттєво спростував перший заступник мера Ігор Терехов. Він повідомив, що пан Кернес перебуває зараз на плановій реабілітації, а тому його життю та працездатності нічого не загрожує.
 
За словами віце-мера, у недалекому майбутньому керівник міста повернеться до Харкова, а вся інша інформація, яку поширюють мережею, не інакше як фейк.
 
«Це говорять наші політичні опоненти, — запевнив посадовець. — Вони бачать рейтинги Геннадія Адольфовича, його блоку, і їх це дратує. Вони не знають, куди бігти, і пустилися берега. Але харків’яни — розумні люди і дадуть правильну оцінку».
 
Прокоментувала невеселі чутки також невістка міського голови Юлія Привалова.
 
«Він при повному здоров’ї, вже добре почувається», — написала вона в соціальних мережах, назвавши невтішні новини спекуляціями опонентів, «які більше нічого не вміють, окрім як брехати». Втім підтвер­джена медиками інформація про самопочуття кандидата з’являлася в медійному просторі останній раз iще десять днів тому.
 
Приводом стала інформація голови ХОДА Олексія Кучера, який в інтерв’ю пресі висловив сумнів, що Кернес може повернутися в Україну до виборів. У відповідь друзі та родина мера опублікували документ із клініки Шаріте.
 
Там лікарі повідомили, що їхній пацієнт щодня робить успіхи, тому вони очікують його повного одужання, але більш конкретно на цю тему готові говорити лише з близькими хворого.