Лимон та імбир, і ти — богатир: як зробити напій для очищення крові від надміру глюкози

20.10.2020
Лимон та імбир, і ти — богатир: як зробити напій для очищення крові від надміру глюкози

Чай з лимоном — чудовий спосіб підняти настрій і зміцнити організм. (Фото з сайта zik.ua.)

Вода, імбир, лимон. Це три компоненти, необхідні для напою, який очистить кров.
 
Якщо починати ранок зі склянки такого еліксиру, це допоможе звільнити кров від надмірної глюкози.
 
Фахівці здорового харчування радять звернути увагу на цей простий рецепт і не лінуватися готувати напій собі щодня.
 
За словами медиків, напій не тільки знизить рівень цукру в крові, а й покращить реакцію інсуліну в людей, які мають цукровий діабет. 
 
Рецепт приготування простий. Необхідно взяти чотири склянки води, 30 грамів кореня імбиру, один лимон середнього розміру. Імбир необхідно помити, очистити і порізати на тонкі смужки, додати його до посудини з водою і помістити на ніч у холодильник. Уранці варто перевірити смак настою.
 
Якщо занадто гіркий — додати води. Якщо імбирна «присутність» відчувається слабо — можна ще докинути кілька шматочків кореня. Наповнити напоєм склянку, підігріти. І нарешті додати сік лимона, перемішавши перед уживанням. 
 
Можна приготувати інший варіант напою, трохи складніший. Лимон та імбир порізати на шматочки. До кип’яченої й охолодженої води додати подрібнені лимон та імбир, порошок куркуми, дрібку чорного меленого перцю. Дати настоятися 30 хвилин. І додати мед — за смаком.
 
Очисні властивості напою ґрунтуються на тому, що імбир містить гінгерол. Цей біоактивний інгредієнт, кажуть фахівці, має природні знеболювальні та антибактеріальні властивості.
 
Під час досліджень було з’ясовано, що гінгерол знижує рівень глюкози в крові. Поєднання імбиру з лимоном створює сильний імуностимулюючий напій, який м’яко очищує організм від зайвих компонентів, зауважують лікарі.