Михайло Добкін відмовився від перегонів за крісло мера на користь Геннадія Кернеса

06.10.2020
Упродовж нинішньої перед­виборчої кампанії Михайло Добкін встиг побувати кандидатом у мери одразу двох міст — Києва та Харкова,  але скрізь безуспішно.
 
Днями стало відомо, що він добровільно покинув «змагання» за рідне місто, оскільки його давній товариш Геннадій Кернес може невдовзі повернутися додому.
 
«Він іде на поправку і бере участь у виборах, — пояснив ситуацію ексдепутат. — На цьому моя місія виконана. Бажаю йому перемоги».
 
Цікаво, що виступити у ролі дублера колишній  харків’янин, а нині житель столиці вирішив без згоди блоку «Успішний Харків», який очолює Кернес.
 
Останній, як з’ясувалося, про таку послугу не просив, про що й повідомив у соціальних мережах iз німецької клініки «Шаріте», де лікується від ускладнень після враження коронавірусом.
 
«Я не сприймаю це як дружній жест, нібито спрямований на зниження політичних ризиків, — сказав він. — Це не допомога, а спроба використати чужий політичний капітал, аби посилитися самому, а не посилити мене під час виборчої кампанії. Все виглядає дуже неблагородно».
 
Для більшої переконливості теперішній мер повідомив, що останніми роками вони з Добкіним не вітають одне одного з днем народження.
 
Більше того: для Кернеса сьогодні ближчим став навіть суддя Полтавського суду Сергій Ряполов, який розглядає справу побиття активістів у дні Майдану.
 
«Той хоча б притомний», — резюмував Адольфович.
 
Коли повернеться міський голова до Харкова, наразі невідомо. Але його передвиборча кампанія активно триває силою команди однойменного блоку, що днями потрапила у гучний «коронавірусний» скандал.
 
Аби запам’ятатися виборцям чимось яскравим, чиновники влаштували у Новобаварському районі міста гучне святкування Дня учителя, запросивши для виступу попспівачку Олю Полякову. На концерт зібралося кілька тисяч. Був присутній і перший заступник міського голови Ігор Терехов.
 
За цим одіозним фактом поліція вже порушила кримінальне провадження, оскільки регіон наразі б’є всі рекорди за кількістю хворих на ковід. Відреагував на подію і міністр охорони здоров’я Степанов.
 
«Харків майже щодня встановлює антирекорди, але для місцевої влади було дуже важливо провести той концерт, — сказав він. — У нас головне не життя та здоров’я громадян, а вибори. Треба обов’язково зібрати тисячі людей, аби потім подивитися, яка кількість хворих буде через тиждень».