У британському парку дикої природи «арештують» папуг за брудну лайку

06.10.2020
Як виявила Асоціація виробників кормів для домашніх тварин Великої Британії, найпопулярнішими птахами серед англійців є африканські сірі папуги, яких близько 1,1 млн особин утримують у домашніх господарствах острова.
 
Ці птахи дуже здібні, тому легко запам’ятовують слова і, головне, знають, коли їх доречно (чи не зовсім) вживати. Це й стало причиною, що п’ятьох таких «вундеркіндів» збираються «вигнати» з Лінкольн­ширського парку дикої природи, адже ці папуги... брудно лаються.
 
Співробітникам парку довелося піти на такий радикальний крок, оскільки відвідувачами їхнього закладу є не лише дорослі, а й діти, яким може зашкодити така поведінка пернатих.
 
Африканські сірі папуги — Ерік, Джейд, Елсі, Тайсон та Біллі — потрапили в парк від різних господарів, тож проводили разом в одному приміщенні карантин понад тиждень.
 
За цей час вони й «набралися» одне в одного поганих словечок. Найулюбленішим виразом у звертанні одне до одного в них стало «Ф..к офф». Дорослих відвідувачів це навіть розважає, але ж усе це чують також і діти...
 
«Мене вони взагалі називали тлустим «чуваком» (на букву «м»)», — скаржиться виконавчий директор парку Стів Ніколс.
 
Він засвідчив, що дорослі відвідувачі навіть відповідали птахам на їхню лайку, але ж це неприпустимо в громадських місцях, тож було вирішено тимчасово прибрати птахів подалі від людських очей та ізолювати одне від одного, допоки вони не забудуть погані слова.