На виборах мера Львова «Європейська Солідарність» підтримає Олега Синютку

08.09.2020
На виборах мера Львова «Європейська Солідарність» підтримає Олега Синютку

Лев Скоп поповнив лави ЄС.

У суботу, 5 вересня, офіційно стартувала передвиборча кампанія до місцевих органів влади.
 
 
Партія «Європейська Солідарність» свою першу передвиборчу поїздку в регіони розпочала з Львівщини, де її рейтинги наразі найвищі (згідно з даними липневого соціологічного опитування, підтримати ЄС готові майже 30 відсотків виборців.
 
 
І саме на Львівщині, єдиній в Україні області, де на президентських виборах 2019 року перемогу здобув Петро Порошенко.
 
«Мій візит до Львова — це знак глибокої вдячності дорогому для мене місту і його мешканцям», — не приховував очільник партії.
 
Упродовж двох вихідних днів політичний десант «Євросолідарності» на чолі зі своїм лідером відвідав Львів, Дрогобич та Трускавець. 
 
У Дрогобичі лави партії поповнив  відомий український іконописець Лев Скоп. Саме він упродовж 25 років рятував всесвітньо відому Церкву святого Юра, пам’ятку галицької дерев’яної архітектури, датовану ще XV — початком XVI століття.
 
Під час відвідин храму Петро Порошенко особисто вручив Леву Скопу партійний квиток. Із проханням вступити до лав партії іконописець і реставратор звернувся до обласної партійної організації «Європейської Солідарності» сам. 
 
У Львові на велелюдному віче «ЄС» оголосила про підтримку на посаду міського голови Олега Синютки. Петро Порошенко у своїй промові наголосив, що місцеві вибори у Львові й на Львівщині надзвичайно важливі для всієї України.
 
«Місцеві вибори у Львівській області й міські вибори у Львові — це не тільки про каналізацію. Не тільки по ліфти. Не тільки про поточний ремонт доріг і вуличне освітлення. І навіть не тільки про сміття», — переконаний лідер «Європейської Солідарності». Це насамперед про позицію: щодо мови, освіти, територіальної цілісності та інших актуальних питань.
 
Важливо, «щоб Львів не мовчав», наголосив Порошенко. «І міська влада не мовчала, — додав він. — І тому очільником Львова має бути загальнонаціональний лідер, який представляє єдину загальнонаціональну проукраїнську політичну силу».
 
«Без Львова немає України», — переконаний Олег Синютка, який у своєму виступі презентував своє бачення подальшого розвитку Львова. Це, на його думку, має бути потужний європейський центр науки, освіти, технологій, туризму, європейське місто, «де люди поважають один одного, де пишаються тим, що живуть у такому славетному місці».
 
«Настав час Львова! Він знову стане осередком науки й освіти, і зможе реалізувати свій потенціал. Львів поверне собі технологічну славу. Вироблене у Львові буде знаком якості в Європі та у світі. Ми маємо розвинути туризм іншої якості — для наукових конференцій і бізнес-форумів. Нам потрібен інший статус: якщо ти не був у Львові — ти не бачив Європи», — зазначив Олег Синютка.
 
У рамках передвиборчої поїздки Петро Порошенко з дружиною побували в гостях у дисидента та політв’язня Ігоря Калинця. За свої переконання він відбував покарання у Пермських концтаборах разом із Василем Стусом та Іваном Світличним, а згодом зі своєю дружиною Іриною Стасів-Калинець — на Забайкаллі.
 
«І зараз, у часи, коли багато хто зневірився, коли Україну знову намагається розшматувати Росія, приклад цієї родини надихає і дає сили боротися за долю України, за її свободу, за її незалежність», — написав на своїй сторінці у «Фейсбуці» Петро Порошенко.
 
Також разом з однопартійцями Порошенки відвідали молитву за Україну у храмі святих Ольги і Єлизавети у Львові. Згодом Олег Синютка написав у соцмережі, що п’ятий президент України та його дружина подарували храму сертифікат на 500 000 гривень для ремонту приміщення церкви.