Природа національного значення: у «Мистецькому арсеналі» відкрили «нелюдську трилогію»

08.09.2020
У «Мистецькому арсеналі» в Києві, у Малій галереї, відкрили виставку NHT (Non human trilogy), що в перекладі означає «нелюдська трилогія».
 
Проєкт базується на спостереженні, заглибленні в довкілля та деконструкції сталих поглядів на природу.
 
Впродовж трьох років Тета Цибульник та Еліас Парвулеско здійснювали експедиції до дерев і місць, яким присвоєно статус пам’яток природи національного значення.
 
Відео­трилогія Non human trilogy є результатом цих експедицій i пропонує поміркувати над можливістю не антропоцентричного погляду на природу, коли центром Всесвіту є не людина. 
 
На продовження власних пошуків художник i художниця досліджують навколишнє середовище за допомогою звуку як способу фіксування екосистеми певного місця.  Тета й Еліас iз 2017 року співпрацюють у складі художнього та кінооб’єднання Ruїns collective.
 
Тета Цибульник народилася 1987 року в Києві. Вивчала соціологію в Києво-Могилянській академії та соціальну антропологію в Центрально-Європейському університеті (Будапешт). Працювала програмною координаторкою Фестивалю кіно та урбаністики «86».
 
Еліас Парвулеско народився в 1985 році. Вивчав інженерію, сучасне мистецтво та кінознавство. Працював журналістом, редактором, дослідником кіно.
 
Брав участь у міжнародних кінофестивалях i колективних мистецьких проєктах. Номінант премії PinchukArtCentre Prize 2020. 
 
Виставка триватиме  до 20 вересня.