У Чорткові з’явилася незвичайна майстерня

07.08.2020
У Чорткові з’явилася незвичайна майстерня

Нова веломайстерня — для туристів і місцевих. (Фото пресслужби Чортківської міської ради.)

У райцентрі Чортків на Тернопільщині з’явилася незвичайна ремонтна майстерня.
 
 
В ній немає ні стін, ні даху, ні майстрів, є лише інструменти, зате послуги абсолютно безплатні.
 
 
За задумом міської влади, вона призначена для велосипедистів, які матимуть тут змогу зручно усунути не надто серйозні проблеми, що виникли в дорозі в їхніх «двоколісних коней». 
 
 
Як повідомляє пресслужба Чортківської міськради, вулична веломайстерня забезпечена викрутками, розвідними ключами, насосом для накачування коліс iз різними насадками та іншими необхідними речами (все це відповідним чином прикріплено, щоб не поцупили любителі чужого майна, якщо останні, звичайно, не зуміють «відкріпити»).
 
Є там і спеціальне пристосування, яке дозволяє підвісити велосипед для кращого огляду.
 
Незвичайну майстерню обладнали в самому центрі міста, поряд iз готелем i неподалік інформаційно-туристичного тубуса.
 
За словами міського голови Чорткова Володимира Шматька, заплановано ще не одну таку. «Ми встановлюватимемо їх у тих місцях, де найбільше велосипедистів просто катаються в своє задоволення й не часто задумуються про екіпіровку та ремкомплект, — сказав він. — Та й не завжди є можливість носити при собі інструменти. А неприємності трапляються здебільшого тоді, коли ти інструменти якраз залишив удома».
 
До слова, Чортків — місто невелике і досить компактне, тож двоколісний транспорт там — саме те, що треба. Крім того, навколо міста вистачає мальовничих місць i різних локацій, які приваблюють велотуристів.